Street food ilegal! Mai multe module de comert alimentar stradal, gasite fara autorizatii

0
69

In urma cu o saptamana, inspectorii Primăriei Municipiului Iași și reprezentanți ai Poliției Locale au făcut controale la punctele ambulante de preparare / comercializare a produselor alimentare aflate pe domeniul public (chioșcuri, rulote etc.) și care utilizează diverse surse de gătire / încălzire. Verificarea vizează starea de funcționare a acestor aparate de gătire / încălzire și respectarea condițiilor prevăzute în autorizația de funcționare.
În cursul zilei de joi, 26 ianuarie 2023, au fost verificate 29 de societăți comerciale, iar la șapte dintre acestea au fost identificate diverse nereguli, în special lipsa autorizației de funcționare. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 4.100 de lei. Două dintre aceste societăți comerciale utilizau butelii cu gaz independente, iar aceste situații au fost raportate Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași.
În cursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2023, au verificat alte 31 de societăți comerciale, iar la șase au fost descoperite nereguli soldate cu sancțiuni în cuantum de 1.200 de lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here