Studentii USV Iasi, trimisi sa lucreze pe plantatia arabilor de Agricost Braila

0
66

Conducerea USV Iasi livreaza mana de lucru gratuita pentru ferma arabilor de la Agricost Braila, sub forma unui stagiu de practica. Este vorba de 20 de studenti de la Facultatea de Agricultură din cadrul USV care au fost trimisi sa munceasca la cea mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană, aflată în Insula Mare a Brăilei, Al Dahra AGRICOST.
Firma administrează mai mult de 57 000 de hectare de teren agricol și deține 0,6 la sută din suprafața arabilă a țării, fiind cea mai mare fermă vegetală din România, după suprafața cultivată. Compania produce aproximativ 1,2 la sută din producția agricolă a României, iar cu aproape 800 de angajați a obținut o cifră de afaceri netă de peste 375 milioane lei.
În parcul auto al fermei se regăsesc ultimele tehnologii în materie de tractoare, combine și alte utilaje și echipamente, 25 de milioane euro fiind suma vehiculată de către acționari ca fiind investițiile în tehnica agricolă necesară exploatării celor 57 000 de hectare din Insula Mare a Brăilei.
Unul dintre obiectivele fermierilor insulari de la Al Dahra AGRICOST este ca în câţiva ani să facă tranziția de la sistemul de cultivare minimum-till la cel conservativ – no-till, la această dată, în Insula Mare a Brăilei aproximativ 93 la sută din suprafaţă se lucrează pe minimum-till şi doar pe 7 la sută se aplică tehnologia no-till. Pentru sistemele de lucrări minime ale solului sau fără arătură (zero lucrări) trebuie schimbată gama de mașini cu agregate performante şi de înaltă precizie care, printr-o singură trecere pe câmp, să înfiinţeze culturile direct în mirişte.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here