Sub presiunea strazii, Chirica face dezbatere pentru salvarea parcului de la UPA din ghearele speculantilor imobiliari

0
54

Sâmbătă, 12 mai, de la ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, Primăria Municipiului Iași va organiza o dezbatere publică despre viitorul zonei delimitate de străzile Elena Doamna, Anastasie Panu și Grigore Ghica Vodă. La discuții au fost invitați să participe atât proprietarii parcelelor din zonă (11 la număr), cât și reprezentanți ai societății civile. Accesul mass-media și al ieșenilor interesați este liber, în limita locurilor disponibile. 

Grav afectat dupa temperaturile ridicate din ultima vreme sau de alinierea planetelor, edilul Iasului a punctat aceasta problema, fara sa omita, in disperarea-i caracteristica, sa faca o serie de consideratii lipsite de bun simt si de orice corespondent cu realitatea.

Pentru întreaga zonă (cuprinzând atât Școala «Carmen Sylva», cât și Biserica Barnovschi), voi iniția cât de curând o dezbatere publică pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal prin care să demonstrăm opiniei publice că doar împreună putem găsi cea mai bună soluție de amenajare a zonei. Aceasta va trebui să respecte atât drepturile de proprietate, cât și conservarea spațiului verde, într-un concept care să satisfacă toate exigențele urbanistice ale unui oraș în continuă expansiune și tot mai vizibil pe harta României și a Europei de Est, a declarat  Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 − = 68