Subprefectul Marian Grigoras si-a dat demisia dupa scandalul cu traseista de serviciu a PNL. Prima demisie de onoare dupa mai multe decenii

0
124

Subprefectul Iasului, Marian Grigoras, si-a inaintat demisia din functie in cursul acestei zile. Acesta nu si-a motivat in niciun fel actiunea de retragere din functia de demnitar,dar ea survine imediat dupa ce numele acestuia a fost atras intr-un scandal amoros. Demisia sa survine la două săptămâni după ce in presa au aparut imagini in care Marian Grigoraş apare în pat alături de o destrabalata care a fost avansată cu sprijinul PSD, apoi al PNL, pentru a ocupa diverse funcţii în administraţia ieşeană.
Mi-am înaintat demisia din funcția de subprefect al județului Iași. Din decembrie 2019 și până în ianuarie 2022 am ocupat funcția de prefect al județului Iași. Am traversat unul dintre cele mai tulburătoare evenimente istorice – pandemia COVID-19. Am făcut echipă cu toate instituțiile implicate și am trecut împreună prin momentele cele mai grele și mai neprevăzute. În plină pandemie, am gestionat fără incidente două runde de alegeri – locale și parlamentare. Am avut ambiția ca în perioada mandatului meu Instituția Prefectului – Județul Iași să fie un loc al colaborării și al sprijinului reciproc, un model al deschiderii către soluții. Din ianuarie 2022 și până astăzi am ocupat funcția de subprefect și, în condițiile date, am depus toate eforturile să îmi îndeplinesc atribuțiile după aceleași principii – deschidere și dialog, colaborare, aplanarea inevitabilelor asperități, spirit de echipă, orientare spre rezolvarea problemelor. Tuturor celor care m-au susținut, le mulțumesc. Realizările mele sunt și realizările lor. Erorile, dacă le-am făcut, îmi aparțin doar mie. Întotdeauna am respectat legea în cadrul activității la Instituția Prefectului – Județul Iași și nu imi doresc în niciun fel afectarea imaginii acesteia“, a declarat Marian Grigoras.
Ineditul acestei demisii este acela ca Marian Grigoras este singurul dupa decenii intregi care recurge la o demisie de onoare,fata de toti infractorii politici prinsi in flagrant care au tinut si inca tin cu dintii de functii, acesta motivand si faptul ca nu doreşte să afecteze imaginea Prefecturii ieşene. In ce o priveste pe Mara Gheran, cea care s-a catarat pe functii prin metode specifice femeilor usoare, aceasta inca lucreaza in institutiile publice conduse de PNL.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here