Suma fabuloasa platita de AUR pentru inchirierea noului sediu de partid dn centrul Iasului

0
262

Dupa ce a functionat un timp intr-un apartament din zona Saulescu, filiala AUR Iaşi si-a deschis un sediu în centrul Iasului. Chiria lunara pentru spatiul situat pe b-dul Stefan cel Mare si Sfant, in suprafata de 150 mp, inchiriat de la o persoana juridica, se ridica la 6000 euro. Surse din interiorul partidului sustin ca aceasta suma este acoperita din contributiile membrilor, dar este greu de crezut ca filiala ieseana a AUR este atat de puternica, iar membrii ei de vaza au mana atat de larga, chiar si intr-o proiectie a portofoliilor ce se vor imparti anul viitor.
La inaugurarea  ce a avut loc astazi, George Simion, liderul AUR, nu a participat, sfintirea sediului desfasurandu-se in prezenta liderului filialei AUR Iași, Corneliu Ciurcanu, a vicepresedintelui Vasile Puscasu, a celor doi parlamentari anonimi de Iasi si a membrilor, printre care si Ciprian Paraschiv.

De remarcat este faptul ca la doar  zile de la deschidere, noul sediu a iscat vii polemici in spatiul public, create in jurul imaginii din vitrina sediului AUR, ca declarata tema de campanie, in care se poate citi mesajul: „Ieşenii te roagă frumos/ Hoţule, cară-te/ Chirică, un primar al mafiei imobiliare.” Fata de acest conflict declarat de AUR, primarul Mihai Chirica a avut astăzi o prima reacţie.
Sunt revoltat şi dezamăgit de felul în care Alianţa pentru Unirea Românilor încearcă să îşi facă simţită prezenţa în oraşul nostru, cu un mesaj calomnios şi grobian afişat pe sediul pe care l-au inaugurat în centrul Iaşului şi cu „marşul” ulterior – neautorizat, desigur! Sunt revoltat pentru că astfel de manifestări sunt pur şi simplu incompatibile cu identitatea şi spiritul oraşului nostru! Capitală culturală şi istorică a României, loc al Unirilor, Iaşul a chemat întotdeauna la unitate, nu la dezbinare, şi a oferit, dar şi a cerut civilizaţie, nu huliganism! Sunt un politician cu principii şi convingeri profund democratice, înţeleg perfect jocul electoral şi strategiile de imagine, dar, ca primar, nu pot accepta astfel de atacuri la adresa spiritului urban şi tolerant al Iaşului! Este loc pentru toate credinţele, părerile şi partidele politice, dar cu condiţia fundamentală a menţinerii toleranţei, dialogului şi respectului reciproce! Nu am apelat la forţele de ordine pentru a sancţiona o manifestare ilegală şi nici nu am de gând să fac vreo plângere, aşa cum poate ar trebui, dar fac un apel la bunul simţ al ieşenilor membri sau simpatizanţi AUR să respecte atmosfera şi imaginea oraşului nostru! Sunt dezamăgit pentru că nu am pus niciodată piedici deschiderii sediului AUR şi nici altor manifestări ale membrilor acestuia, după cum nu am pus niciodată „pumnul în gură” niciunui adversar politic. Mai mult, la un moment dat, în 2019, l-am sprijinit pe actualul lider al AUR, George Simion, la alegerile europarlamentare. Am făcut-o atunci cu sinceritate şi bună credinţă, fiindcă George Simion chiar părea să creadă în câteva dintre lucrurile fundamentale pentru mine: dragostea pentru Ţară, credinţa creştină, unirea cu Republica Moldova… Am interpretat atunci tonul mai ridicat al lui George Simion drept un semn de convingere puternică, poate de exasperare, dar nu mi-am imaginat că va inspira gesturi la limita huliganismului, acte violente, instigări la ură… Drumurile noastre s-au despărţit de mult, dar, în ceea ce mă priveşte, nu am lăsat ca locul colaborării şi amiciţiei din 2019 să fie luat de insulte, ranchiună şi ură…
Ce ironie amară să văd grupul de susţinători AUR, după show-ul electoral, reuniţi în poză de grup la statuia Regelui Ferdinand I Întregitorul, cel care aici, la Iaşi, în vreme de război, a pus bazele Marii Uniri! Stimaţi membri şi simpatizanţi AUR, respectaţi trecutul, spiritul şi identitatea Iaşului! Manifestaţi-vă democratic şi civilizat, cu respectul necesar faţă de competitorii politici şi, mai ales, faţă de ieşeni! Nu mergeţi pe acest drum care va transforma „AUR” în acronimul de la „Alianţa Urii din România”...”, este mesajul primarului Mihai Chirica.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here