Susține și tu cauza celor 120 de copii din centrele Salvați Copiii Iași!

0
72

Deoarece 17,3% dintre copiii școlarizați renunță la școală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru state cu cele mai mari rate ale abandonului școlar, conform Eurostat 2018, Salvați Copiii Iași își continuă misiunea de a oferi acces la educație copiilor aflați în risc de a părăsi sistemul educațional școlar.  Din această perspectivă, Salvați Copiii Iași are ca deziderat mobilizarea de sume de la donatori pentru a putea să susțină copiii care au nevoie de sprijin.

Copiii învață dar au nevoie și să mănânce.

Pentru a-i putea susține zilnic pe Andrei, Alexandru, Mihai, Lidia, Ionuț, Camelia și pe ceilalți 120 de copii din Centrele Educaționale Salvați Copiii Iași, avem nevoie să le oferim o masă caldă la prânz, după școală, înainte de a începe programul zilnic educational. Practic pentru acești copii, masa caldă reprezintă suportul pentru toate celelalte activități din cursul zilei și e factorul determinant care îi ajută să rămână apropiați și interesați de școală și de educație.

„Stai la masa cu o faptă bună!”

Întrucât suma necesară pentru a le putea oferi copiilor tot acest suport în centrele organizației se ridică la 40.000 de euro/an, mecanismul principal de strângere de fonduri a devenit campania „Stai la masa cu o faptă bună!”, care are două modalități distincte prin care donatorii pot susține direct cauza celor 120 de copii:

 

  1. strângerea de fonduri se realizează prin SMS recurent, prin care donatorii pot oferi 2 euro lunar, trimițând un SMS cu textul PAPA la 8844, urmând ca sumele colectate să meargă direct către cauză;
  2. strângerea de fonduri se realizează prin intermediul restaurantelor care au ales să vină alături de această campanie și să introducă în meniu, un produs virtual, numit Meniul Salvați Copiii Iași. Acesta are un preț fix de 15 lei iar banii strânși prin această metodă urmând asemenea să se îndrepte către cauză.

 

„E frumos la școală. Acum merg în fiecare zi” Andrei este elev în clasa a cincea. Are o soră mai mică, de un an și o casă foarte modestă la marginea cartierului Dacia din Iași. „Nu avem bani… dar mama îmi mai cumpără câteodată o bomboană, fără să știe tata” spune Andrei oftând sub apăsarea greutăților de om mare pe care le poartă pe umerii săi mici de copil. Andrei frecventează Centrul educațional „Căsuța cu cireșe”. Dacă îl întrebi ce crede despre acest loc, îți răspunde că aici se simte „acasă”, e locul unde oamenii mari îl ascultă și îi vor binele.

Centrul educațional ”Căsuța cu cireșe” își propune prin activitățile derulate, recuperarea și incluziunea socială a copiilor care provin din familiile defavorizate și locuiesc în zona Șes Bahlui a Iașului.

Susține și tu cauza celor 120 de copii din centrele Salvați Copiii Iași, donează 2 euro printr-un SMS cu textul PAPA la 8844 sau achiziționând meniul Salvați Copiii Iași din restaurantele partenere.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here