Ţara cât un sat în care mașinile stau la barieră ca să treacă avionul

0
63

Amplasarea unui aeroport intr-o zona de doar 3,7 kilometri patrati nu poate fi o sarcina usoara. Totusi Gibraltarul a gasit o metoda inedita de a realiza acest lucru.
Aeroportul care deserveste acest teritoriu britanic a folosit la maximum putinul spatiu disponibil, construind unica sa pista in mijlocul celui mai aglomerat drum din peninsula, potrivit dailymail.co.uk.
Timpul mediu de asteptare la bariera pentru cei care se traverseaza pista este de aproximativ 10 minute, dar poate depasi doua ore in anumite zile.gibraltar_airport-1000

gibraltar_airport_plane_taking_off_53360500
Aeroportul a fost construit peste o pista hipica in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Gibraltarul devenise o importanta baza navala britanica. Deschis pentru prima data in 1939, acesta a fost un aeroport de urgenta pentru avioanele flotei regale. Mai tarziu aeroportul a fost extins cu ajutorul rocilor extrase din istorica stanca a Gibraltarului, perforata de militarii care au sapat mai multe tuneluri.
Ulterior a aparut si soseaua principala, cu patru benzi, care leaga centrul Gibraltarului de granita spaniola, intersectandu-se cu pista aeroportului. La un moment dat se considera ca acest drum afecteaza operatiunile aeriene, tot mai numeroase dupa semnarea Intelegerii de la Cordoba, din 2006.gibraltar airport-1000

gibraltar-airport-2-2-_93074700

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 58