Teatru de revista la Cinema Republica si Filarmonica la Cinema Victoria. Oajdea ar putea ramane fara Cinema Dacia

0
60

Cinematografele din Iasi vor trece, in cursului anului de care ne mai desparte doar o zi, printr-un nou proces de revendicare din partea administratiei publice locale. Primarul interimar, Mihai Chirica, sustine ca va intensifica corespondenta cu Ministerul Culturii, in administrarea caruia se afla in acest moment cinematografele din Iasi, in vederea transferului acestora catre Primaria Iasi.

Demersuri au fost făcute de-a lungul anilor, începând de la data la care a fost emisă legea privind trecerea cinematografelor în administrarea autorităţilor locale. Anul acesta am avut, în sfârşit, un răspuns de la RADEF, care a spus că sunt de acord să ne predea cinematografele Republica şi Victoria. Între timp s-a schimbat ministrul Culturii, dar noi vrem să le reamintim că pentru 2016 vrem să refacem cele două cinematografe şi nu numai, pentru că demersul nostru s-a dus mai departe, şi spre Cinema Dacia, care a fost gândit de la început ca cinema pentru copii. Are şi sală de spectacol, dar şi posibilitatea de proiecţie. Cinematograful Tineretului trebuie şters de pe listă pentru că el nu mai există iar Cinematograful Copou a fost vândut împotriva legii. Am trimis adresă către Ministerul Culturii să anuleze acel contract iar cinematograful să revină la Primăria Iaşi”, a spus Mihai Chirica.

Edilul a mai sustinut ca intentia Primariei este ca în clădirea cinematografului Victoria să mute Filarmonica iar la Cinema Republica să funcţioneze un teatru de revistă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here