Teatrul National din Iasi, al doilea cel mai frumos din lume, in topul BBC. Istoricul cladirii vechi de peste 100 de ani

0
157

Al doilea teatru ca frumusete din lume este Nationalul din Iasi, dupa cum reiese dintr-un top realizat de televiziunea britanica BBC.

Iar compania este una selecta; langa teatrul ”Vasile Alecsandri” se afla celebrul Bristol Hippodrome din Marea Britanie, Teatro La Fenice din Venetia sau Palais Gariner din Paris. Nationalul din Iasi a fost proiectat de doi arhitecti vienezi acum mai bine de 100 de ani. La inceputuri a functionat sub directiunea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri si Mihail Kogalniceanu, primind in 1956 numele poetului Vasile Alecsandri.

In cautarea celor mai frumoase teatre, cei de la BBC s-au indragostit pe loc de frumoasa cladire din Iasi si au inclus-o intr-un top realizat cu ocazia “Zilei mondiale a teatrului”.

In topul BBC, Teatrul National din Iasi figureaza alaturi de institutii culturale din Paris, Londra, San Francisco, Venezia, Bristol si Vicenta.

Monumentul a carui frumusete sta si in minunatele detalii arhitecturale este deschis nu doar pe timpul spectacolelor, ci si in restul zilelor, pentru ca oricine sa se poata bucura de el. Teatrul din Iasi poate fi vizitat de luni pana sambata, intre orele 10:00 si 17:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here