Teatrul Național Iași, prezent la al 10-lea festival al stagiunii!

0
65

Spectacolul „Pele și cer”, în regia lui Radu Ghilaș, participă la Festivalul Internațional de Cameră „Andriyisky Fest” de la Kiev. Reprezentația va avea loc pe 19 iunie, pe scena Teatrului Academic al Tineretului.
Proiectul cultural coordonat de Teatrul Academic „Koleso” Kiev, Ucraina, se va desfășura în perioada 17 – 23 iunie și reunește trupe de teatru din nouă țări europene.
Din distributie fac parte actorii: Petronela Grigorescu, Ionuț Cornilă si Răzvan Grosu 
Spectacolul „Piele și cer” a participat recent, pe 8 mai, la Festivalul de teatru politic „Scenele memoriei” de la Brașov. De la premiera sa de anul trecut, din aprilie, la Teatrul Național Iași, spectacolul se bucură de aprecierea constantă a publicului. Din septembrie, producția va reveni pe scena Uzinei cu Teatru.
Partenerul Teatrului Național ieșean la acest eveniment internațional este Primaria Iasi. 

Cred că, în zilele noastre, moartea este din ce în ce mai mult prezentă printre noi, din cauza războaielor, a bolilor, a relelor pe care și le fac oamenii unii altora și a orgoliilor nemăsurate manifestate prin violențe și lovituri sub centură. Mă întreb dacă nu cumva lucrurile s-au inversat și viața a devenit o ironie pe care moartea ne-o oferă în fiecare zi. Oamenii nu mai știu să se bucure de viață. Aceasta a devenit, din păcate, un câmp de bătălie, unde se luptă și se moare în fiecare zi. Isaac Asimov scria că ”viața e plăcută, moartea e liniștită, iar tranziția dintre cele două este problematică”. Spectacolul nostru vorbește tocmai despre această tranziție marcată de cele trei forțe catalizatoare: iubirea, credința și speranța, pe care dacă le pierdem nu ne mai rămâne nimic decât moartea.” (Radu Ghilaș)

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here