Telescaun spre nicăieri, blocat în pădure la Ciric. Cum a risipit Nichita un milion jumate de euro pentru un telescaun defect

0
80

O investitie ciudata a Primariei Iasi, inaugurata acum doi ani in padurea Ciric, a functionat doar trei zile. Pentru constructia telescaunului de la Baza de Agrement Ciric, care a fost folosit cate o zi pe an, Primaria Iasi a cheltuit 6,5 milioane de lei. După doar trei zile de la inaugurare, instalaţia a intrat în revizie tehnică. De altfel, la deschiderea fiecărui sezon estival, telescaunul intra in revizie tehnica si iese la inchiderea Bazei de Agrement Ciric.
Telescaunul de la Iaşi are cel mai scurt traseu de ţară, 370 de metri. În excursia care durează mai puţin de 10 minute, ieşenii pot admira doar copacii si buruienile de sub telescaun. Şi, pentru că, încasările sunt extrem de slabe, investiţia făcută de primărie ar putea fi amortizată în aproape 400 de ani.
Pentru montarea unui telescaun în pădurea de la baza de agrement Ciric Primăria a alocat, în urmă cu doi ani, 6,5 milioane de lei, bani din fonduri europene. Instalaţia este acum nefuncţională, iar ieşenii spun că primăria şi-a bătut joc de banii care puteau fi investiţi în alte proiecte. Edilii promit că, în cel mult o lună, telescaunul va fi dat din nou în folosinţă.
Firma care asigură mentenanţa la respectivul obiectiv la revizie anuală a descoperit că una dintre piese nu funcţionează corespunzător. Nu se pune problema de pierderi atâta timp când vorbim de o defecţiune. Cât timp nu funcţionează nu consumă curent electric“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iasi, pentru Realitatea TV.
Preţul unui bilet este de opt lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii. Din aceasta suma, plătitorii pot admira radacinile copacilor scosi la momentul amenajării traseului telescaunului ori imagini cu vizitatori care isi cauta locuri prin „desisul rarit” al padurii pentru satisfacerea unor nevoi sexuale sau fiziologice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here