Terenurile de sport ale școlilor ar putea fi utilizate și în weekend

0
95

Primăria Municipiului Iași va elabora un proiect de hotărâre de Consiliu Local care va reglementa posibilitatea utlizării terenurilor de sport din cadrul școlilor în zilele de sâmbătă și duminică. Propunerea a fost prezentată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași de vineri, 29 martie. Inițiatorul proiectului, consilierul Florentin Ciobotaru, a menționat că activitățile sportive se vor desfășura acolo unde unitățile de învățământ preuniversitar dispun de servicii de pază.
Primarul Mihai Chirica a precizat că împreună cu reprezentanții conducerii școlilor va fi creată o platformă unde elevii vor putea anunța în mod organizat accesul la terenurile de sport.
Avem o inițiativă comună pentru utilizarea terenurilor de sport în timpul vacanței de vară, însă nu este suficient. Cred că astfel de terenuri ar putea fi utilizate și în afara orelor de curs. În acest sens, se va întocmi un proiect de hotărâre, în cadrul căruia va fi stabilit inclusiv un regulament de utilizare a terenurilor de sport în zilele de sâmbătă și duminică, câte 4 – 5 ore pe zi. Între timp, se va discuta cu directorii unităților de învățământ preuniversitar care au suprafețe de joc disponibile pentru a putea fi utilizate în zilele de sâmbătă și duminică. Ulterior, membrii Consiliilor de Administrație ale școlilor vor valida acest cadru legislativ, tocmai pentru a nu crea incidente în ceea ce privește derularea actului didactic. În final, municipalitatea va prezenta forma prin care se va stabili capacitatea școlii de organizare. Copiii trebuie să aibă acces într-un mod organizat, anunțat, pe o platformă a școlii care se implică în acest proiect”, a explicat primarul Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here