Teroare la Primaria Podu Iloaiei. Functii desfiintate peste noapte si angajati somati sa paraseasca Primaria

0
89

Trei functionari ai Primariei Podu Iloaiei risca sa isi piarda ocurile de munca in mod abuziv. Cei trei, angajati la Serviciul Administrativ al Primariei, sunt incoltiti de primarul Gabriel Constantin Istrate sa renunte de buna voie la aceste functii. Motivul este unul pe atat de simplu, pe cat este de abuziv pus in practica- Istrate vrea sa desfiinteze acest serviciu si sa faca o societate comerciala separata de aparatul propriu al Primariei. Pentru a-si duce aceasta dorinta la capat, Istrate este in stare sa treaca peste toate actele administrative care ii tin pe acesti oameni pe posturi, de la hotararea de Consiliu Local prin care a luat fiinta serviciul si, implicit, statutul de functii si organigrama Primariei.

Pentru a intelege mai bine manariile primarului Istrate, este indicat sa ne intoarcem in urma cu cativa ani, in primul mandat al acestuia, atunci cand administrator public era Florin Perju, pe care Istrate l-a dat afara din Primarie pentru a-si baga un apropiat pe acest post. Perju a facut plangere in instanta si a fost repus pe functie, numai ca fara atributii. Pana ca instanta sa se pronunte, postul de administrator public al orasului Podu Iloaie a fost ocupat imediat de Danut Adumitroaie, fost referent in cadrul Primariei, pe care Istrate l-a promovat pe acest post fara concurs, printr-o simpla dispozitie. Asa se face ca in acest moment, Istrate nu numai ca nu a reusit sa desfiinteze Serviciul Administrativ, dar s-a pomenit pe cap cu doi sefi de serviciu, unul plin, cu atributii, si un altul fara atributii, repus  pe post de instanta. Basca, de scaune se mai tin, si pe buna dreptate,  alti doi angajati pe care Istrate i-ar vrea in afara primariei, respectiv Donici si Ambrozie.

Pentru ca abuzul sa fie complet, Istrate a recurs la un alt infantilism specific. De o luna si ceva de zile, angajatii Serviciului Administrativ nu mai au acces la  condica de prezenta. Practric, rationamentul primarului cu mai multa vacanta la activ, decat scoala, este acela ca daca angajatii acestui serviciu nu semneaza condica, nu pot face dovada prezentei la munca si astfel pot fi mai usor de eliberat din functii.

Potrivit victimelor lui Istrate, toata aceasta sarada de prost gust a inceput de la viceprimarul PMP, Constantin Tcaciuc, care a facut blat cu Istrate pentru urmarirea unui interes comun, respectiv desfiintarea Serviciului Administrativ si infiintarea acelei societati comerciale in care sa isi bage amandoi apropiatii.

Contactat telefonic, primarul Istrate a refuzat sa expuna un punct de vedere cu privire la acuzatiile care i se aduc.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 55