Tester Grup Iași a investit 1,8 milioane EUR în tehnologii de ultimă generație și sustenabile pentru centrul de service Dacia – Renault – Nissan

0
119

Tester Grup, cel mai mare distribuitor auto din Iași și zona Moldovei prin intermediul Casa Auto, a finalizat procesul de reamenajare totală a centrului de service pentru automobile cu motor termic, hibride și electrice pe care îl deținer în Iași. Centrul beneficiază acum de tehnologii energetice sustenabile, care reduc emisiile CO2 cu 112,69 tone pe an.

Investițiile au vizat lucrări integrale de modernizare a tehnologiilor pentru reducerea timpilor de intervenție și de așteptare pentru clienți și creșterea productivității cu minimum 15%, a calității lucrărilor și sustenabilității operațiunilor. 53 de noi echipamente cu tehnologie de ultimă generație, cu consum redus de energie și impact redus asupra mediului, au intrat în dotarea centrului de service Dacia-Renault-Nissan.

Ansambul de energie regenerabilă instalat permite locației să fie independentă energetic 100% prin sistemul de panouri fotovoltaice și pompe de căldură și să diminueze emisiile CO2 cu 112,69 tone/an, mai mult de 30% față de nivelul actual. 815m2 de panouri au fost montate, cu o putere instalată de 170kW. Iar sistemul hibrid de pompe de căldură pentru încălzire și răcire înregistrează o putere de 400kW. Alături de acestea au fost schimbate integral sistemele de tâmplărie, uși secționale și suprafețe vitrate cu unele cu eficiență crescută, care permit diminuarea pierderilor termice și un consum redus de energie.

„Centrul nostru de service Dacia-Renault-Nissan s-a transformat total într-unul dintre cele mai moderne. Am integrat tehnologii de ultimă oră și procese performante care ne permit să fim mai buni și mai rapizi, tehnologii prietenoase cu mediul prin care ne reafirmăm angajamentul pentru sustenabilitate. Investiția majoră de 1,8 milioane EUR are loc la momentul în care sărbătorim 30 de ani de Tester Grup. E o ocazie în care marcăm poate mai puțin trecutul și mai mult viitorul – ne pregătim, cu energie, voință și viziune, pentru următorii 30 de ani. Vom continua să ne consolidăm impactul pozitiv în Iași și în zona Moldovei, în viața clienților, partenerilor și colegilor noștri”, a declarat Bogdan Toporaș Pițigoi, Președinte Tester Grup.

Stația ITP a fost total dotată cu tehnologii de ultimă oră, de remarcat fiind standurile pentru testarea sistemului de frânare și a suspensiilor, combina analizor de gaze și opacimetrul cu modul OBD care îndeplinește noul standard RAR. Sistemul de gestiune al magaziei pieselor de schimb are implementat modelul Kaizen de eficiență maximă și standardizare, în plus permite reducerea timpilor prin recepția livrărilor de piese pe timpul nopții.

Spălătoria auto automatizată Karcher beneficiază de tehnologie performantă și rapiditate în operare, cu un ritm de o mașină la fiecare două minute, consum redus de apă și modul de reciclare a apei.

Despre Tester Grup și Casa Auto Iași

Grupul este una dintre primele afaceri antreprenoriale din Iași și din zona Moldovei. Cu un istoric de 30 de ani, grupul dezvoltă afaceri de top precum Casa Auto, dealerul cu cele mai multe mărci reprezentate din România, proiecte imobiliare de succes și servicii de mobilitate. Casa Auto a dezvoltat, în premieră pentru industria auto românească  un Mall auto, care concentrează în același spațiu majoritatea brandurilor reprezentate, respectând în același timp rigorile mărcilor pentru design și funcționalități. Casa Auto  integrează, alături de vânzare și service autorizat și profesionist pentru fiecare marcă, servicii rent-a-car și mașină de înlocuire, broker de asigurări auto, un centru de daune, asistență rutieră, parc de mașini rulate și opțiuni pentru finanțare, inclusiv leasing, buy-back și trade-in.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here