Titel Sinescu, rechinul din spatele contractelor publice, a mai pus mana pe un milion de lei din banii judetului

0
62

Consiliul Judeţean Iaşi a organizat procedură de achiziţie publică pentru execuţia de lucrări (reabilitare, modernizare şi dotare) la obiectivul de investiţii Centrul de zi „Stejarul”, din municipiul Iaşi în cadrul proiectului cu finanţare europeană “Echilibru – sprijin pentru familiile copiilor cu dizabilităţi din municipiul Iaşi”.
Câștigătoare a fost desemnata SC Iasicon SA, detinuta de omul de afaceri Titel Sinescu. Prețul contractului este de 784.049 lei, fara TVA iar durata de execuție a lucrărilor este de maxim 60 de zile din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor de către beneficiar și după predarea amplasamentului de către executant.
Obiectivul principal al proiectului este promovarea în municipiul Iaşi a egalităţii de gen şi a echilibrului între viaţa profesională şi cea de familie.
Se intenţionează reamenajarea/renovarea, accesibilizarea şi dotarea clădirii din str. Stejar nr. 28 (cu o suprafaţă utilă de 736 mp), aflată în proprietatea Consiliului Judeţean Iaşi şi în administrarea DGASPC Iaşi.
Se urmăreşte crearea prin proiect a unui centru de zi pentru copiii cu dizabilităţi din municipiul Iaşi, care să ofere îngrijire pe perioada zilei dar şi servicii specializate de terapie (kinetoterapie, logopedie, recuperare prin stimulare senzorială). Se doreşte asigurarea standardelor de calitate prin accesibilizarea clădirii şi dotarea centrului cu mobilier adecvat activităţilor şi tipologiei beneficiarilor precum şi dotarea cabinetelor cu echipamente specifice de intervenţie.
De serviciile centrului de zi vor beneficia 25 de copii sub 7 ani, din care 5, de etnie romă. Valoarea totală a proiectului se ridică la 337.560 euro, 20.000 de euro reprezentând cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 67