Toalete ecologice cu sistem S.O.S si acces pe bază de monede, pe strazile Iasului

0
66

Primăria Iaşi va monta cinci toalete automate în zonele intens circulate de pietoni. Decizia municipalităţii vine în urma propunerilor cetăţenilor făcute la dezbaterea publică privind bugetul local pe anul în curs.

Am optat pentru o soluţie modernă, la fel după cum există în Bucureşti şi în alte oraşe din Europa. Le vom monta acolo unde este nevoie de ele, în special parcuri şi zonele mai aglomerate, cum este, de exemplu, Podu Roş. Ele vor fi racordate la sistemul de apă şi canalizare. Am lansat procedura de licitaţie. Valoarea estimată a achiziţiei este de 650.760 de lei, fără TVA, iar termenul de livrare este de maxim 45 de zile de la data semnării contractului. Este un subiect care nu trebuie neglijat şi nu trebuie să ne fie ruşine să îl abordăm. Este o măsură de civilizaţie, într-un oraş din ce în ce mai vizitat”, a anunţat Mihai Chirica.

Fiecare toaletă este dotată cu sistem electronic automat pentru deschiderea şi închiderea uşii în caz de urgenţă, sistem de siguranţă SOS cu buton care se acţionează la deschiderea uşii chiar şi în absenţa energiei electrice, sistem automat pentru spălarea şi dezinfectarea după fiecare utilizare a podelei de aluminiu, podea cu profil special de drenare, sistem de aerisire şi odorizare după fiecare utilizare, etc.  Accesul în toaletă se va face cu monede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here