Tombola cu premii pentru iesenii care vor sa scape de electrocasnicele vechi

0
48

Ieșenii pot să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la o campanie care își propune să crească nivelul de conștientizare al populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Partenerii locali ai acestei acțiuni de colectare sunt Primăria Municipiului Iași, SC Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Ecoarena, Palatul Copiilor și Fabrica de Print.

Între 1 septembrie – 13 octombrie aparatele electrice stricate sau care nu mai sunt folosite pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii care vor fi deschise în următoarele locuri:

– sediul SC Salubris SA, Șoseaua Națională nr. 43

– Centrul de cartier Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8

– Centrul de cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 18

– Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22

– Centrul de cartier Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2

– Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34

– Centrul permanent de Colectare DEEE din Iași, str. Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră

Programul punctelor de colectare este de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00.

Cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate pot apela Serviciul Local de Colectare Iași, care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Serviciul este disponibil la numărul de telefon gratuit TelVerde 0800.444.800, număr disponibil zilnic între orele 9.00 și 17.00, sau la numărul 0764.399.399 (număr cu tarif normal), la care se poate face o programare până pe 13 octombrie.

În plus, participând la această acțiune de colectare, ieșenii au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 11 blendere, 11 mixere, 11 mașini de călcat și trei cuptoare cu microunde digitale. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie, la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (str. Pompei, nr. 3, zona Podul de Piatră), moment în care, la nivel european, se sărbătorește Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 78