Topul celor mai “ieftine” insule grecesti scoase la vânzare

0
52

În ciuda acordului semnat luni între liderii zonei euro, privind un nou plan de salvare a Greciei, drumul către revenirea propriu-zisă a economiei elene este aşteptat să fie unul mult mai anevoios decât îşi doresc cetăţenii acestei ţări. Pe lângă o reformă serioasă în principalele domenii, Grecia trebuie să urmeze un calendar strict de măsuri pentru a primi ajutorul financiar de care are nevoie. Iar acestea includ, între altele, simplificarea sistemului TVA, adoptarea Codului de Procedură Civilă, reformarea sistemului de pensii, dar şi intensificarea eforturilor pentru privatizarea companiilor de stat.

Dar o altă variantă pentru a obţine o parte dintre fondurile necesare pentru achitarea datoriilor către creditori o reprezintă scoaterea la vânzare a unora dintre insulele deţinute, notează Business Insider. Conform mai multor estimări făcute de-a lungul timpului, Grecia are între 1.200 şi 6.000 de insule, în funcţie de dimensiunile minime luate în calcul, însă nu este cert câte dintre acestea sunt deţinute propriu-zis de guvernul elen. În plus, doar în jur de 10% dintre aceste insule sunt şi locuite.

Nu este de mirare, aşadar, că zeci de insule greceşti sunt scoase deja la vânzare, iar preţurile pot fi comparate în unele cazuri cu cele pentru care se vând unele locuinţe în marile capitale ale lumii. Pe site-ul Private Islands Online, de pildă, unele insule pot fi cumpărate cu suma „modestă” de doar 3 milioane de euro, iar specialiştii imobiliar preconizează deja o escaladare a ofertelor de acest gen în următorii câţiva ani.

 

Top 10 insule greceşti de vânzare (după preţ)

 

Insula Dulichium – 40 milioane Euro

Insula Egeea Nordică – 35 milioane Euro

Insula St. Thomas – 15 milioane Euro

Insula Nafsika – 6,9 milioane Euro

Insula Kardiotissa – 6,5 milioane Euro

Insula Nissos Sofia – 5,5 milioane Euro

Insula Kythnos (porţiune) – 5 milioane Euro

Insula Stroggilo – 4,5 milioane Euro

Insula Gaia – 3 milioane Euro (foto)

Peninsula Lihnari – 3 milioane Euro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =