Primele ipoteze ale tragediei aviatice de la Tatarusi. Nu exista contract intre primarie si aerodrom, si nici parteneriat cu Ambulanta

0
69

Se fac noi paşi în anchetă de la Tătăruși, judeţul Iaşi, unde un avion cu doi oameni la bord s-a prăbuşit, în timp ce făcea un zbor de antrenament pentru o demonstraţie de zilele comunei.

Pasagerul, cel care a supravieţuit impactului, şi-a revenit şi a putut da primele declaraţii în faţă anchetatorilor.

Cauza tragediei rămâne însă un mister deocamdată. Dar, printre ipoteze se numără şi o eventuală problema medicală a pilotului sau o posibilă defecţiune tehnică.

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile a luat deja în custodie motorul avionului, pentru a face evaluarea tehnică. Între timp, procurorii vor să afle şi de ce autorităţile locale nu au semnat un contract cu cei care zburau la mitingul aviatic. Totodată, investighează şi dacă le-au cerut piloţilor documente pentru revizia şi starea tehnică a aparatelor de zbor.

Anchetatorii vor verifică şi autorizaţiile de survol ale piloţilor. În plus, la faţa locului nu există niciun fel de asistenţă medicală – măsură obligatorie pentru astfel de evenimente.

Stirea initiala

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit in urma cu putin timp in zona Tatarusi de langa municipiul Pascani. Din primele informatii, la bordul avionului erau doua persoane. Cel care a apelat numarul de urgenta 112 a sustinut ca victimele erau inconstiente. La fata locului actioneaza in acest moment doua masini ASAS, o masina de descarcerare grea si doua ambulante ale SAJ Iasi. In ajutorul victimelor a fost trimis si un elicopter SMURD. La acest moment, nu se cunoaste identitatea celor doua victime.

UPDATE ORA 18:20

Pilotul avionului prabusit in apropiere de Pascani a murit dupa mai multe manevre de resuscitare. Reprezentanţii ISU Iaşi au precizat că cealalta vctima are multiple fracturi şi leziuni.

Prefectul judeţului Iaşi, Marin Şerbescu, a declarat că avionul este unul privat şi era pilotat de un instructor cu experienţă din municipiul Iasi.

UPDATE 19.30 Avionul participa la un antrenament pentru ziua comunei Tatarusi care urma sa aiba loc maine. In ciuda evenimentului nefericit de astazi, primarul Costel Iosub, sotul Valentinei Iosub, numita luna aceasta suprefect al judetului Iasi. nu a anulat evenimentul. Acesta a motivat ca la spectacol vor participa numerosi artisti printre care Ion Surucenu, Anna Lesko si Antonia si nu poate sa contramandeze concertul.
Pilotul avionului se numeste Traian Ungureanu, avea 63 de ani si era din Iasi. Mihai Nechifor, pasagerul care a supravietuit accidentului, are 32 de ani si lucreaza la Primaria din Tatarusi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here