Tragedie colectiva în secţia ATI Piatra Neamţ: un incendiu a ucis 10 oameni, iar 7 sunt răniţi si transferati la Iasi

0
67

UPDATE

Medicul de gardă Cătălin Denciu și o asistentă de la Spitalul Neamț au suferit grave arsuri deoarece au încercat să salveze bolnavii până la sosirea echipajelor de pompieri.

Medicul, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului va fi transferat cu un elicopter militar la Spitalul Floreasca din București.

Stirea initiala

Bilanţul incendiului de la secţia de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ se ridică la 10 morţi şi 7 răniţi. Medicul de gardă care a încercat să îşi salveze pacienţii este în stare gravă.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienţi a suferit multiple arusri cu arsuri şi va fi transferat la Spitalul Judetan din Iaşi.

 La faţa locului va ajunge şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru.

La spitalul din Piatra Neamţ vor ajunge o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic de la Neamţ, o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic de la Iaşi, o autospecială pentru transport victime multiple de la Bacău, o autospecială pentru transport victime multiple de la Suceava şi nouă ambulanţe tip B de la Servicul Judeţean Neamţ.

​Managerul spitalului in care s-a produs tragedia se numeste Lucian Micu (al 8-lea manager numit intr-un an de zile), nu are nicio experienta medicala, fiind de profesie jurist si nici nu locuieste in Piatra Neamt, fiind numit politic de Ionel Arsenie, presedintele Consiliului Judetean Piatra Neamt.

Aceasta tragedie a readus in discutie problema spitalului electoral de la Letcani, cu doar 12 paturi date in folosinta,  pe care factorii politici l-au gestionat in mod criminal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here