Tramvai-biblioteca, in Iasi. Vezi care sunt cele 2 reguli care trebuie respectate de toti cei care vor sa calatoreasca cu el

0
71

De cateva zile pe strazile din Iasi circula primul tramvai cu biblioteca, din tara. Deocamdata sunt doar zece carti , insa, initiatorul proiectului, Eugen Benea, spera ca numarul lor sa creasca, din donatii. Tramvaiul literaturii circula pe ruta Gara, Parcul Copou – Targu Cucu. Singurele reguli pe care calatorii trebuie sa le respecte sunt sa abia bilet compostat si sa inapoieze cartea dupa ce au terminat de citit.

Un prieten imi spunea: as vrea sa vad biblioteca plina si tramvaiul plin cu carti,atunci o sa fiu un om fericit. Daca o sa fie mai multe carti, fie o sa le amplasam pe banca. daca se intampla lucrul o sa extindem conceptul de biblioteca si la alte tramvaie“, a spus initiatorul acestui proiect.

Cea mai importanta regula pe care calatorii trebuie sa o respecte este sa aiba intodeauna grija de carti. Calatorii pot sa aleaga o carte din biblioteca mobila pe care o pot citi in tramvai, sau acasa. Sunt rugati insa, ca dupa ce termina lectura sa o inapoieze, sau, daca vor, pot chiar sa doneze o carte din biblioteca personala.

Cu o carte in mana, timpul petrecut pe drum , parca trece mai repede, spun calatorii. Multi se gandesc sa doneze carti care strang praf pe rafturile de acasa si spun ca “este o idee foarte buna, mai ales pentru tineret care a lasat cartile deoparte si a luat calculatorul si telefonul”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here