Tramvaiul Centenarului, cel de-al noualea tramvai personalizat grafic, va fi inaugurat maine

0
71

Duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 11.00, în rondul din Târgu Cucu, are loc inaugurarea celui de-al nouălea tramvai personalizat grafic în cadrul proiectului cultural „Iași – orașul tramvaielor pictate”. Numit „Tramvaiul Centenarului – Iași, capitala renașterii naționale”, acesta readuce în prim-plan prin limbaj grafic statutul de capitală de război a orașului Iași în perioada Primului Război Mondial.
Evenimentul include două momente artistice susținute de Fanfara Brigadei 15 Mecanizată „Podu înalt” și de actorii Ateneului din Iași, succedate de discursul primarului Mihai Chirica și de o scurtă prezentare a celor mai importante momente istorice din perioada 1916-1918 la Iași. În a doua jumătate a programului vor fi prezentate scenele tematice realizate pe tramvai, elementele grafice imprimate pe tapițerie și galeria interioară cu rol educațional, toate acestea fiind urmate de festivitatea de premiere a tinerilor artiști și de cursa inaugurală spre Copou și retur.
Proiectul cultural este realizat de Asociația TRAMCLUB IAȘI în colaborare cu CTP Iași, Compartimentul Centenar al Primăriei Municipiului Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design – Departament Design, fabrica de vopsele National Paints și Atelier Spre, cu sprijinul Indfloor Group, Simigeria Petru, Radio Impact, Adicenter, Traduceri cu tâlc, Fanfara Brigadei 15 Mecanizată „Podu înalt” și Ateneul din Iași.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − = 9