Tramvaiul torpila care a lovit in lant 6 masini, era functional. Ce spune ancheta comisiei tehnice

0
60

Compania deTransport Public (CTP) Iasi a finalizat cercetările privind cauzele ce au dus la producerea evenimentului de circulație din data de 16.03.2021, în care a fost implicat vagonul de tramvai cu număr de parc 112, respectiv numărul de înmatriculare IS 0354.

Reamintim faptul ca in urma cu o luna de zile, un tramvai a lovit șase mașini. In urma impactului, o femeie a fost descarcerată și dusă la spital

Comisia tehnică a CTP a stabilit că la plecarea pe traseu, tramvaiul era funcțional – toate mijloacele de transport care ies la stradă sunt verificate înainte privind starea tehnică. În urma primului impact, cauzat de autoturismul care a intrat pe calea de rulare a tramvaielor fără a se asigura, a avut loc afectarea unui dispozitiv electric ce avea rolul de a asigura tensiunea de comandă a vagonului, implicit a două din cele trei sisteme de frânare ale vagonului de tramvai. Cel de-al treilea sistem de frânare a rămas acționat până la oprirea tramvaiului. Documentația întocmită de comisia tehnică, a fost transmisă comisiei din cadrul Poliției Rutiere Iași care se ocupă de caz, urmând ca aceasta să finalizeze dosarul de cercetare” a declarat Cristi Stoica, directorul general al CTP Iasi.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here