Tratamente cu pesticid în livezile din Zona Metropolitană. Zona Miroslava, cea mai afectata

0
73

Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iași aduce la cunoștința locuitorilor din municipiul Iași și comunelor din Zona Metropolitană faptul că, începând cu data de 15 mai, la livezile din comuna Miroslava și din arealul municipiului Iași va avea loc a doua campanie de tratamente cu pesticide contra bolilor și dăunătorilor la cultura pomilor fructiferi. Aceste substanțe se vor aplica sub formă de soluție, care au o durată de acțiune între 14 și 21 de zile.

În aceste condiții, Primăria Municipiului Iași anunță apicultorii din raza teritorială a Zonei Metropolitane să deplaseze familiile de albine la o distanță de peste 5 km de punctele unde se va pulveriza pesticid și să închidă urdinișurile.

Tratamentul cu soluții va dura până în data de 20 mai 2015 și se prelungește cu numărul de zile în care se înregistrează fenomene meteo nefavorabile (ploi, vânt puternic, ceață). În caz că temperatura este scăzută, iar gradul de umiditate este ridicat, termenul se prelungește cu 24 – 48 ore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here