Trei premii internaționale obtinute de Ateneul din Iasi la Kiev

0
60

Spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie” în regia lui Radu Ghilaș a reprezentat, din nou, cu succes Ateneul peste hotare, de această dată la Kiev. Reprezentația spectacolului Ateneului din Iași din cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Cameră „AndriyivskyFest” ce a avut loc marți, 13 iunie, a cucerit încă trei premii internaționale importante:
Premiul pentru regie, acordat regizorului Radu Ghilaș pentru spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov
Premiul pentru cel mai bun actor – acordat actorului Ateneului Codrin Dănilă pentru rolul Lomov
Premiul special al juriului pentru îmbinarea artelor – acordat Dianei Bucur, solist vocal al Operei Naționale Române Iași, pentru rolul Otkatai.
Vodevilul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov poate fi considerat un studiu despre căsătorie în ideea de pact, de alianță liber consimțită între bărbat și femeie, mai mult decât o uniune, nu în sens spiritual, ci mai degraba pragmatic, material. Până la semnătură și „da” avem, mai intai, cerere și ofertă. Ivan Vasilievici Lomov se hotărăște să-i ceară mâna fiicei lui Stepan Stepanovici Ciubukov, Natalia Stepanova, aducând în discuție bineînțeles, „zestrea”, Poiana boilor, ce duce la o serie de conflicte și tensiuni, bazate pe un joc de putere și de dominare”, a declarat regizorul Radu Ghilaș.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here