Trenul Unirii ajunge astazi, la Iași. Acesta va transporta un grup de biciclisti care vor aduce mesajul Unirii de la Bucuresti

0
65

Angajații feroviari, alături de toți românii, sărbătoresc astazi implinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român

Pentru a marca ziua de 24 ianuarie, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 10661, Trenul Unirii. Acesta va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră și va pleca la ora 05:50 din București Gara de Nord către Iași, având următoarele opriri: Ploieşti Sud (06:28), Buzău (07:32), Focşani (08:39), Tecuci (09:19), Bârlad (10:15), Vaslui (10:54), Bârnova (11:34), Iaşi (11:55).

Locomotiva Tricoloră va tracta Trenul Unirii spre Iaşi și se va întoarce în aceeași zi, cu plecare la 16:50 și sosire în Bucureşti la ora 23:00.

La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Și asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opţiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurător, ci și pentru că trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul uneşte destine, oameni şi locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul și, de Ziua Unirii, vă urez: La mulţi ani!”, Iosif Szentes Director General al CFR Călători.

Trenul Unirii va avea ca pasageri speciali un grup de bicicliști. Ei vor duce spre Iași mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul ca și bicicleta, face ca distanța dintre oameni și locuri să dispară. „Bicicliștii munteni vor merge la Iași, unde împreună cu bicicliștii moldoveni vor dansa Hora Unirii pe biciclete. Evenimentul bicicliștilor este organizat de Adevărații VeloPrieteni România și Probikeaddiction Iași”, a declarat Mihai Deneș, vicepreședintele Asociației Adevărații Veloprieteni.

Vă invităm, să dăm mână cu mână și să marcăm Sărbătoarea Unirii românilor și prin imagini foto video din locațiile feroviare, în cadrul evenimentului special deschis pe pagina FB CFR Călători: Feroviarii sărbătoresc Unirea un eveniment susținut de Ministerul Transporturilor cu participarea companiilor feroviare din cadrul acestuia: Autoritatea de Reformă Feroviară, CFR Călători, CFR Infrastructură, CFR Marfă și Metrorex”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here