Tripla certificare a activitatii Veolia Energie Iasi- Calitate, Mediu si Securitate Ocupationala. Standarde certificate de Lloyd’s Register

0
63

La doar 3 ani si jumatate de cand a preluat in concesiune sistemul centralizat de termoficare al orasului, Veolia Energie Iasi a reusit performanta de a obtine tripla certificare a activitatii sale pe parte de Calitate, Mediu si Sanatate si Securitate Ocupationala.
In urma cu cateva zile, prestigioasa companie britanica de audit Lloyd’s Register a derulat la Iasi triplul audit in urma caruia Veolia Energie Iasi s-a certificat pe 3 standarde:
– ISO 9001:2015 – Sistem de management al Calitatii
– ISO 14001:2015 – Sistem de management de Mediu
– OHSAS 18001:2007 – Sistem de management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale.
Tripla certificare a Sistemului de Management Integrat implementat in ultimul an reprezinta concretizarea actiunilor Veolia de a îmbunatati continuu serviciile oferite clientilor din toate categoriile (populatie, institutii publice, firme private) si de a reduce semnificativ impactul activitatii noastre asupra mediului si a sanatatii si securitatii ocupationale.
Aceasta realizare este deosebit de importanta pentru noi fiindca face dovada responsabilitatii intregii echipe a Veolia Energie Iasi vizavi de clienti, de mediul inconjurator si de propriii angajati. In plus, arata determinarea si profesionalismul cu care abordam dezvoltarea viitoare a sistemului centralizat de termoficare din Iasi, in conditiile in care am dovedit partenerilor nostri (autoritatile locale si nationale, clientii – comunitatea in intregul ei) ca echipa noastra este decisa sa lucreze in continuare in deplin respect fata de angajamentele asumate pentru dezvoltarea durabila a orasului. Mentionam, de asemenea, faptul ca suntem una din putinele companii din Romania ce au reusit sa implementeze intr-un termen foarte scurt standardele ISO 9001 si 14001 dupa modificarea acestora in 2015, cand cerintele au devenit mult mai stricte, iar evaluarea mult mai exigenta“, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorulcomercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.

Ce reprezinta certificarile de calitate obtinute de Veolia

Sistemul de management al Calitatii – ISO 9001:2015
Are in vedere o abordare bazata pe managementul proceselor organizatiei si, de aici, o structura mult mai logica, orientarea catre client si evaluarea satisfactiei acestuia, precum si angajamentul top management-ului pentru o imbunatatire continua.
Sistemul de management de Mediu – ISO 14001:2015
Solicita unei organizatii sa declare ceea ce face in privinta controlarii si reducerii impactului sau asupra mediului inconjurator; sa puna in practica ceea ce a declarat in politica sa de mediu; sa inregistreze ceea ce s-a intâmplat; si sa invete din experiente.
Sistemul de management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale – OHSAS 18001:2007
Reprezinta un model de lucru pentru organizatiile ce doresc un control mai bun asupra riscurilor profesionale. Acesta a fost gandit pentru a completa sistemele de management al calitatii si, respectiv, de mediu si se bazeaza pe cerinte explicite pentru o gestionare cat mai eficienta a riscurilor profesionale si crearea unui culturi de prevenire a acestui tip de situatii in randul angajatilor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here