Triunghiul Bermudelor in care dispar cursele Tarom. Un deputat iesean incearca sa lamureasca gaura neagra care a absorbit Tarom-ul.

0
66

În urma numeroaselor incidente legate de compania națională de transport aerian Tarom, Silviu Macovei, deputat PSD Iași, a formulat o interpelare către ministrul Transporturilor. Deputatul ieșean a centralizat incidentele Tarom sesizate de presă în ultimele 12 luni și a constat că numărul curselor anulate sau suspendate a ajuns la un nivel suspect de ridicat.
Am identificat peste 38 de incidente referitoare la întârzieri (5), defecțiuni (11), curse anulate sau suspendate (19)! Mi se pare suspect faptul că Tarom, care era recunoscută ca o companie aeriană solidă, are acum extrem de multe probleme. În plus, pierde curse și rute profitabile și pe care nu are concurență în fața unor companii particulare. Am cerut imperativ, prin interpelare oficială, un punct de vedere de la Ministerul Transporturilor” a afirmat deputatul PSD.
Interpelarea pe care deputatul ieșean o transmite către ministrul transporturilor conține o serie de întrebări menite să clarifice aspecte legate de viitorul Tarom.
Am cerut sa mi se raspunda daca exista o strategie a Tarom de a se menține competitivă pe piața aeronautică din România, daca exista o analiza a companiei vizavi de retrageri ale unor curse, anulări, întârzieri și defecțiuni ale aeronavelor, daca există un risc de inducere voluntară și intenționată a unei necompetitivități a Tarom față de companii particulare. Totodata, am cerut sa fie facut public daca exista un plan de management al companiei de a menține sau dezvolta cursele de pe aeroportul Iași si sa ofere o explicație pentru care Tarom a refuzat ani la rând să introducă curse directe între principalele orașe ale României, pe rute cum ar fi Iași-Cluj sau Bacău-Timișoara, în condițiile în care aceste rute puteau fi profitabile în absența unei autostrăzi între Moldova și Transilvania”, a spus parlamentarul iesean
Ideea acestei interpelări a venit în urma sesizărilor din presa locală din Iași referitoare la câteva curse anulate de Tarom pe neașteptate.
Mi se pare ciudat că Tarom anulează rute de pe aeroportul Iași care a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de călători. Vreau să văd punctul de vedere al ministrului (transporturilor- n.r.) mai ales referitor la cursele Tarom de la Iași. Este, într-adevăr, o piață liberă, dar prestația Tarom față de călători, comparativ cu alte companii aeriene particulare, este cel puțin ciudată, de aceea este nevoie de explicații clare” a spus deputatul iesean.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here