Trupele rusesti ataca Kievul. Se dau lupte grele pe strazile din capitala Ucrainei

0
66

Armata ucraineană luptă cu forțele rusești la portile Kievului, în Dymer și Ivankiv, iar potrivit AFP confruntările au loc inclusiv într-un cartier nordic al capitalei.
Relatarea a fost ulterior confirmată de Ministerul Apărării, printr-un mesaj pe Twitter: „Inamicul se află în districtul Obolonki”.
„Îi îndemnăm pe cetățeni să ne informeze cu privire la mișcările trupelor, să facă cocktailuri Molotov și să neutralizeze inamicul.”
Un număr mare de vehicule blindate rusești au avansat spre capitala ucraineană, însă forțele armate ucrainene „continuă să opună rezistență” forțelor rusești, mai spun autoritățile.
Potrivit reporterului AFP, oamenii aflați pe stradă au fugit pentru a se pune în siguranță, iar în zona Obolonski s-au auzit focuri de armă de calibru mic și explozii.
Forțele rusești au ajuns pentru prima dată la periferia Kievului joi, când trupe transportate cu elicopterele au luat cu asalt un aerodrom aflat în afara orașului. Armata ucraineană susține că a respins atacul asupra bazei aeriene de la Gostomel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − = 30