Tudor Ciuhodaru propune dublarea pedepselor cu inchisoarea pentru uciderea cu intentie a animalelor

0
54

Doctorul Tudor Ciuhodaru propune printr-un proiect legislativ dublarea pedepselor cu închisoarea pentru uciderea cu intenţie, fără drept a animalelor cât şi pentru cruzimea faţă de animale. Cazul ursului de la Sibiu a readus în prim plan o realitate crudă: zilnic se înregistreaza 2-3 cazuri de ucidere, maltratare, schingiure şi mutilare a animalelor iar într-un singur an peste 900 de animalele au fost aduse în adăposturi cu membrele tăiate, moarte de foame sau împuşcate. Deputatul consideră acest demers legislativ va descuraja va oferi protecţie corespunzătoare animalelor.

,,Propun dublarea pedepselor pentru cruzimea faţă de animale. Proiectul a ajuns la Camera Deputaţilor (decizională) România a ajuns un adevărat iad al animalelor. Zilnic se înregistreaza 2-3 cazuri de maltratare, schingiure şi mutilare a animalelor iar într-un singur an peste 900 de animalele au fost aduse în adăposturi cu membrele tăiate, moarte de foame sau împuşcate. Alte 542 de sesizari în care erau semnalate cazuri de abuz au fost înaintate autorităţilor. Petiţia în care se solicită pedesirea aspră a tinerilor ce au tăitat coada unui căţel doar pentru amuzament a fost semnată în doar câteva zile de aproape 70000 de români. Cruzimea faţă de animale este inacceptabilă şi trebuie sanctionată corespunzător prin lege. Numeroasele acte de cruzime faţă de animale, subiect uzual de breaking news, arată fară tăgadă că în România zilelor noastre, animalele sunt cele ce trebuie apărate faţă de abuzuri. Ţinând cont că schingiuirea animalelor continuă este clar că actualele pedepse sunt insuficente“, a declarat deputatul Tudor Ciuhodaru.

Proiectul de lege al deputatului iesean prevede modificarea alineatului (1) al articolului 25 din legea 25/2004 privind protecţia animalelor după cum urmează:
,,(1) Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la doi ani sau cu amendă:
a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept
b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbătice captive;
c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) rănirea sau schingiuirea animalelor;
f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, colţilor, ciocului şi dinţilor.”
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here