Tudor Vericeanu, arhitectul şef al Iaşului, şi-a dat demisia din funcţie

0
63

Arhitectul şef al oraşului şi-a dat demisia din funcţie. Tudor Vericeanu a stat în funcţie 10 ani, fiind unul dintre cei mai „longevivi“ arhitecţi şefi ai Iaşului, alături de Ionel Oancea. Potrivit unor surse din cadrul municipalităţii, Vericeanu a făcut ieri-dimineaţă o şedinţă la Direcţia de Urbanism şi a solicitat un „vot de încredere“ din partea angajaţilor, dar aceştia, în majoritate, nu i l-au acordat. Vericeanu a făcut acest demers în contextul conflictului permanent în care se află de un an cu noul primar ales al Iaşului, Mihai Chirica. „Am făcut solicitare de încetare a raporturilor de serviciu cu primăria cu acordul părţilor, care intră în vigoare de luni. În primul rând, este vorba despre faptul că nu se poate lucra cu conducerea municipalităţii, e o conducere, în general, ostilă“, a declarat ieri, pentru „Ziarul de Iaşi“, Tudor Vericeanu.

El a adăugat că a luat această decizie şi în condiţiile în care, în ultimul an, Mihai Chirica a făcut o serie de declaraţii la adresa lui „de câte ori avea ocazia“. Conflictul dintre edil şi Vericeanu a izbucnit în iulie anul trecut. Primarul i-a reproşat arhitectului şef tergiversarea aprobării Planului Urbanistic General (PUG), document care trebuia finalizat în urmă cu şapte ani, Vericeanu fiind arhitect şef în perioada 2006 – 2016. „Ţine cu dinţii de scaun şi la fiecare analiză pe care o fac în direcţia de urbanism rămân stupefiat de nivelul lui de incompetenţă. Nu e o chestiune personală, dar nu pot să trec cu vederea că activitatea de acolo nu se desfăşoară nici măcar în condiţii de legalitate sub conducerea lui. Este o modalitate iresponsabilă de desfăşurare a activităţii“, declara Chirica în septembrie 2015.

Ulterior, o comisie de disciplină a decis suspendarea lui Vericeanu pe o perioadă de şase luni. Arhitectul şef a atacat decizia, dar Primăria a câştigat procesul în primă instanţă. Vericeanu a ales să demisioneze în ziua în care Mihai Chirica a primit de la Biroul Electoral Municipal certificatul care atestă victoria sa în competiţia pentru funcţia de primar. sursa: Ziarul de Iasi

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here