Tulburătoarea poveste de dragoste dintre Angela Similea şi Victor Surdu

0
175

Unul dintre cele mai mediatizate evenimente mondene ale anului 1999 a fost căsătoria între Victor Surdu şi Angela Similea. El, politician de succes, preşedinte al unui partid agrar care s-a aflat în 1990 la guvernare în mandatul provizoriu al premierului Petre Roman, ea, cea mai cunoscută şi îndrăgită solistă de muzică uşoară a României anilor 70 – 80.

O speranţă pentru Angela

După o viaţă sentimentală tumultuoasă, marcată de evenimente deseori nefericite, Angela Similea ajunsese să traverseze o perioadă critică la sfârşitul anilor 80. Aflată la a treia căsătorie, cu omul de afaceri olandez Jan Hilgen, artista trăia clipe de umilinţă conjugală. “Soţul meu venea târziu, marcat de această boală, eu consider că e o boală de care n-a putut scăpa, băutura, şi mă apostrofa: «Ce eşti tu? Cine eşti tu? Tu eşti un nimeni, un rahat…». Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunaţi sub mine pe o canapea… Iar el mă apostrofa cu dispreţ”, rememorează coşmarul casnic marea artistă a scenei româneşti în cartea sa biografică „Angela – cântec şi rugă”. Nesiguranţa relaţiei cu Jan Hilgen, deteriorată de certurile nesfârşite, a făcut ca Angela Similea să treacă printr-o depresie accentuată. Astfel, întâlnirea cu Victor Surdu a reprezentat o rază de lumină pentru sufletul sensibil al cântăreţei, remarcat şi de către Gabriel Surdu. „Pe Angela am cuoscut-o cu mult timp în urmă pentru că relaţia ei cu frate-meu s-a înfiripat prin 86”, îşi aminteşte acesta.

Prăbuşirea unui uriaş

În 1999, Angela Similea şi Victor Surdu s-au căsătorit, evenimentul ţinând capul de afiş al lumii mondene. La 52 de ani, Victor Surdu îşi împlinea astfel visul de a fi alături de femeia pe care o iubea de peste 30 de ani. Din păcate, în 2011, cel care reprezenta modelul bărbatului de succes în politică, în deplină armonie cu viaţa simplă şi sănătoasă, impresionând prin energia sa debordantă şi vorba şugubeaţă, a plecat spre veşnicie, măcinat de o boală nemiloasă. Zilele dinaintea morţii sale ne arată pe deplin cât de strânsă a fost legătura lui Victor Surdu cu natura căruia i-a dedicat întreaga viaţă. “Cu numai trei săptămâni înainte de a pleca, pe un viscol, ultimul viscol din zona noastră, Victor a scos peste 100 de copaci din livadă, pentru că erau mai bătrâni, şi a plantat alţi 100 de pomi… A pregătit totul pentru ce se va întampla după el şi, în Crăciunul anului trecut, el a tăiat un brad argintiu din curte, l-a tăiat ca să-l împodobim în casă. Atunci eu am realizat că el ştie că va pleca… deşi nici o secundă nu s-a lăsat bătut“ declara Angela Similea, la scurt timp după moartea soţului său. La aproape 15 ani de la plecarea fratelui său, Gabriel Surdu are aceeaşi tristeţe de atunci. „Angela e o femeie deosebită, se duce în fiecare săptămână la mormântul lui Victor. Ei nu au avut copii. Fratele are două fete, una în Mauritius şi alta în Italia. Una e doctoriţă, şefă de ATI în Italia, şi cealaltă economistă, căsătorită cu un sud-african, iar Angela are un băiat care e în America, director la Microsoft”, comprimă Gabriel Surdu, lapidar, ce a mai rămas dintr-o mare dragoste.fratii Surdu-1000

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here