Turism de aventură în România. Cinci idei extreme

0
67

Cine spune că trebuie să mergi până la capătul lumii ca să experimentezi o porţie zdravănă de adrenalină?

Dacă adori sporturile extreme şi vacanţele atipice, fără zeci de stele şi alte servicii all-inclusive, poţi încerca lucruri speciale chiar la noi în ţară, căci turismul de aventură s-a dezvoltat considerabil.

Tot mai mulţi străini ajung în România în căutarea aventurii. Dependenţii de adrenalină sau, pur şi simplu, cei care vor să testeze un alt fel de vacanţe găsesc la noi în ţară oportunităţi fabuloase.

De la dormitul în peşteri şi până la excursii printre epavele de pe fundul Mării Negre, ţara noastră a devenit o destinaţie importantă pentru amatorii de senzaţii tari.

  1. Rafting şi canioning, în Valea Jiului Defileul Jiului reprezintă unul dintre cele mai căutate locuri din România pentru practicarea raftingului, un sport extrem, de echipă, care începe să strângă din ce în ce mai mulţi adepţi în ţara noastră.

Cu un traseu în lungime de 35 de kilometri, pe care se află nu mai puţin de 80 de cascade în care viteza apei poate ajunge şi la 40 de kilometri la oră.

Sezonul de rafting pe Defileul Jiului se deschide, de regulă, în luna aprilie şi se poate dura până în prima parte a lunii octombrie, dacă temperaturile de afară se menţin plăcute pentru turişti.

Citeşte continuare articolului în The One

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here