UAIC a modernizat una dintre clădirile Stațiunii de cercetare din Agigea

0
60

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a finalizat modernizarea corpului secundar (clădirea Dispensar) de la Staţiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea, județul Constanța. Valoarea lucrărilor a fost de 308.534,43 lei, cu TVA.
Recepția lucrărilor a fost realizată vineri, 10 decembrie 2021, de către o comisie formată din prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, CS III Emanuel Ștefan BALTAG, coordonatorul Stațiunii, ing. Dorina PRISECARU, directorul Direcției Tehnice și ing. Laurențiu BLĂJUȚĂ, Direcția Tehnică.
Investiția a vizat modernizarea spațiilor de cazare din corpul secundar al Stațiunii UAIC din Agigea. S-au efectuat lucrări de recompartimentare, prin care s-au amenajat băi proprii în spațiile de cazare, lucrări de reabilitare a tâmplăriei interioare și exterioare dar și lucrări de reparații a instalațiilor sanitare, electrice, termice și de canalizare. De asemenea, s-au efectuat și lucrări de reparații a machetei Mării Negre și a amfiteatrului în aer liber din cadrul Stațiunii, în valoare totală de 33.768,35 lei.
Modernizarea corpului secundar din cadrul Stațiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea s-a realizat prin proiectul „Centrul de Practică și Studii Ornitologice – OrnitoCenter. Formarea de abilități practice în monitorizarea mediului cu ajutorul păsărilor”, pentru care UAIC a câștigat o finanțare de 400.000 lei în cadrul competiției FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) 2021, organizată de Ministerul Educației și Cercetării prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.
În 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a modernizat și clădirea turn de la Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea, prin lucrări de reabilitare termică și refuncționalizare, investiție în valoare de 432.828,51 lei, cu TVA.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 10