UAIC organizează activități de consiliere educațională online pentru elevi

0
67

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează o serie de activități de consiliere și informare online pentru elevi în perioada mai-iulie 2021. În acest context marcat de nesiguranță și de impredictibilitate, Caravana UAIC își adaptează oferta mediului digital și propune activități online de orientare educațională pentru elevii din clasele X-XII. Beneficiarii pot alege una sau mai multe activități precum: prezentări ale ofertei educaționale la nivelul liceului, discuții informative despre facultate la orele de dirigenție sau participarea la un workshop educațional pe tema „Cum să-ți alegi facultatea”.

Liceele, profesorii coordonatori și grupurile de elevi pot solicita organizarea oricărei din cele trei activități prin intermediul unui formular online: https://bit.ly/Caravana-UAIC

Profesori, studenți și consilierii în carieră ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași stau la dispoziția elevilor cu organizarea unor sesiuni de prezentare în licee, pentru grupuri de mai multe clase, într-o zi și la o oră convenită de comun cu fiecare liceu în parte. Reprezentanții UAIC vor oferi informații utile și vor fi la dispoziția elevilor pentru răspunsuri la întrebări. Universitatea are o ofertă specială și pentru diriginții, care pot solicita, pentru ora de dirigenție, o sesiune de prezentare a opțiunilor educaționale din Iași și discuții libere despre facultate și studenție cu actuali profesori și studenți ai UAIC.

De asemenea, consilierii în carieră ai UAIC vor susține de două ori pe lună un workshop educațional despre „Cum să-ți alegi facultatea”. Specialiștii îi vor ghida pe elevi în identificarea opțiunilor educaționale pe care le au, descoperirea celor mai potrivite alegeri la nivel individual și criteriile care trebuie avute în vedere în alegerea parcursului educațional pe viitor. La aceste workshop-uri deschise pot participa atât grupuri de elevi pre-înscriși de profesorii lor, cât și, individual, toți elevii interesați. Următoarele sesiuni de workshop-uri au loc pe 20 mai, 3 iunie, 12 iunie și 1 iulie. Informații despre workshop-uri pot fi accesate pe pagina admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/admitere-licenta/workshop-gratuit-cum-sa-ti-alegi-facultatea/).

Prin aceste activități, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași dorește să vină în sprijinul liceenilor care se vor afla în curând în fața unor decizii pe plan educațional privind alegerea continuării studiilor în domeniul învățământului superior. Astfel, UAIC le pune elevilor la dispoziție resursele de care au nevoie pentru a lua decizii informate și oferindu-le serviciile de consiliere educațională realizate de specialiști din cadrul instituției.

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2021 cuprinde 78 de programe de studii de licență. La majoritatea facultăților, admiterea se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here