Ultima ora! Primaria Iasi interzice parcarea pe domeniul public a masinilor de marfa si de calatori. Amenda ajunge pana la 2500 lei

0
75

Municipalitatea va pune în aplicare o nouă măsură care va duce la descongestionarea traficului pe arterele Iaşului şi, implicit, de reducere a gradului de poluare atmosferică.

Astfel, în şedinţa ordinară de vineri, 20 decembrie 2019, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre ce vizează interzicerea parcării vehiculelor grele pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a explicat că proiectul prevede interzicerea parcării voluntare a vehiculelor de transport marfă şi a celor destinate transportului de călători, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe domeniul public sau privat al Municipiului Iaşi, parcările de reşedinţă, inclusiv cele din condominii, locurile de parcare reglementate sau nereglementate aflate în clădiri sau la nivelul solului, pentru un motiv altul decât acela de a îmbarca sau debarca persoane, de a încărca sau descărca bunuri, dacă nu este perturbată circulaţia din zona respectivă.

Instituţiile sau societăţile comerciale deţinătoare de vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care transportă mărfuri, utilaje, microbuze, autobuze, autocare etc. destinate transportului de persoane, sunt obligate să le parcheze în spaţii proprii, special amenajate, sau la sediile proprii.

De asemenea, este interzisă comercializarea de produse sau prestarea de servicii direct din acest vehicule, cu excepţia celor aflate în spaţii special amenajate în acest scop (târg de cherestea, piaţa de gros etc.).

Interdicţiile de mai sus nu sunt aplicabile vehiculelor aparţinând Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră, Serviciului de Ambulanţă şi Medicină Legală, Protecţiei civile, MAN, SRI, SPP, ANP atunci când se deplasează în misiuni de intervenţie.

Încălcarea acestor interdicţii va fi sancţionată cu amendă contravenţională de la 2.000 la 2.500 de lei, putându-se bloca sau ridica vehiculele.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here