Ultimele imagini ale ghetoului din Pacurari. Toata Politia Locala, chemata sa asiste la demolarea unui cuib de talhari (Galerie FOTO)

0
68

Bucurie imensa, astazi, pe strada Pacurari! Locuitorii din zona au rasuflat usurati dupa cu buldozerele Primariei au intrat in imobilul de la numarul 86 si o anexa, ocupat de clanuri de tigani care isi castigau traiul din talharii si ajutoare sociale acordate de primarul Mihai Chirica.

Mai mult, necesitatea demolarii acestor cladiri de patrimoniu s-a impus şi din cauza gradului ridicat de risc seismic.

Tiganii care locuiau in aceste cladiri au avut cateva altercatii fizice si verbale cu politistii locali prezenti la fata locului. Numai putin de 30 de politisti locali si 10 masini de la Politia Locala au fost chemate la aceasta actiune in forta.

Cu toate acestea, asigurarea zonei impotriva unor accidente si fluidizarea circulatiei a lasat de dorit.demolare pacurari (4)demolare pacurari (2)demolare pacurari (6)demolare pacurari (7)demolare pacurari (9)demolare pacurari (10)demolare pacurari (11)demolare pacurari (13)

 

Doar cinci familii locuiau cu forme legale, în timp ce imobilul colcaia de alte zeci de persoane fara forme legale si chiar identitate. Locatarii au fost evacuaţi abia după ani de inspecţii şi plângeri făcute de vecinii care nu mai suportau mirosul şi focarul de infecţie.

Chiriasii care au fost evacuati vor fi recazati in locuinte sociale de care Primaria Iasi dispune in comuna Tomesti si in alte zone din oras.

Vecinii sunt cei care acum răsuflă uşuraţi şi spun că au scăpat de teroare şi de mirosul insuportabil. „Sperăm să fie mai linişte că nu am avut zile bune deloc. Ne fura, gălăgie tot timpul. Noi de la ora cinci nici nu mai ieşeam din casă din cauza lor”

„Familiile care au fost mutate de aici în alte spații ale municipalității beneficiază de ultima șansă de a fi mutate în alte spații. Numai din zona Păcurari am evacuat recent 18 persoane fără forme legale. Mă refer aici la clădirea în care a funcționat filiala Bibliotecii Județene. Am reușit să o evacuăm în totalitate, dar și anexele din spate, pe care, din păcate, va trebui să le demolăm. Sunt compromise 100%, dar clădirea principală este de patrimoniu și o vom reabilita. În viitor vizăm câteva locuințe din zona Cuza Vodă, mai exact la intersecția dintre străzile George Enescu și Cuza Vodă. Nu am înțeles de ce au distrus inclusiv scările de acces. Va urma o demolare și pe zona Sărărie, acolo suntem deja la a doua clădire. Acestea se vor întâmpla pe măsură ce găsim și fond de locuințe. Săptămâna viitoare vom lansa licitația de achiziție a lucrărilor de construire de locuințe sociale, vor fi 36 de apartamente în zona Grădinari. Ușor-ușor vom filtra și cine va locui acolo. Nu va mai intra fiecare cum va dori”, a declarat primarul.

Terenul ramas liber va intra intr-un circuit comercial, circuland deja speculatii cu privire la unele nume din anturajul primarului Mihai Chirica, mai ales ca, gard in gard cu locul in care a fost acest focar de infectie si teroare locuieste chiar purtatorul de cuvant al lui Chirica, Sebastian Buraga, cu familia si socrul, preotul Ungureanu, un favorit al edilului pe care si l-a luat in dreapta sa, la tribuna oficiala a stadionului din Copou.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here