Ultimele noutati din transportul iesean. Bunurile RATP au fost transferate catre CTP. Cristi Stoica, noul director al companiei

0
59

Dupa parcurgerea tuturor pasilor legali, din punct de vedere juridic si economic, judecatorul sindic a declarat starea de faliment a Regiei Autonome de Transport Iasi. Practic, de astazi, Compania de Trasnport Public (CTP) Iasi a devenit functionala, fiind emisa dispozitia de transfer a bunurilor dinspre fostul RATP catre actuala CTP si s-au facut, totodata, si angajarile necesare de personal.
Pentru mine este ocazia unui nou inceput. Cred că a fost cea mai inteleapta decizie la care am asistat din partea unui judecator sindic, pana in momentul de fata, si creaza premisele cu adevarat pentru modernizarea transportului public in municipiului Iasi. Avem avizate de catre Consiliul Local atat contractul de delegare a gestiunii cat si anexele la contract. Dupa inventariere, autobuzele vor fi transferate direct către CTP”, a anuntat primarul Mihai Chirica.
In ce priveste noul organ de conducere al Companiei, acesta va fi asigurat de Cristian Stoica, fostul director adjunct al RATP Iasi, urmand ca dupa finalizarea procedurii de faliment a RATP, sa fie cooptat in echipa de conducere si Maricel Gherca, fostul director al RATP.
S-a reusit transferul celor 2 milioane de lei pentru asigurarea functionarii companiei, pana la primele incasari. Cetatenii municipiului Iasi trebuie sa stie ca nu exista nicio restrictie in ce priveste utilizarea abonamentelor, pana la momentul schimbarii lor. Prin urmare, elevii, studentii, pensionarii si toti cumparatorii de abonamente vor putea sa le foloseasca in continuare”, a mai precizat Mihai Chirica.
In cursul acestei saptamani vor fi editate si noile tichete de calatorie care vor fi duse la tonetele CTP, pana joi, 22 septembrie. Edilul si-a mai afirmat increderea ca CTP va avea profit inca din primul an de functionare.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here