Ultimele productii ale cinematografiei romanesti, ruleaza in premiera la Victoria și Republica

0
50

În programul cinematografelor de stat din Iași, Victoria și Republica, se anunță două premiere și mai multe proiecții interesante:

Program Cinema Victoria

6 octombrie:

 ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav (Marcel Iureș), o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în  timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Cel mai așteptat film românesc al anului va ajunge la Iași vineri, 6 octombrie, la ora 17:00.  Filmul „Octav”, în regia lui Sergiu Ioan Celebidachi și produs de soția sa, Adela Vrînceanu Celebidachi, care îi aduce în prim-plan pe actorii Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, dar și pe tinerii Eric Aradits și Alessia Tofan, va putea fi urmărit la Cinematoraful Victoria în această după amiază.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Filmul „Octav”, în regia lui  Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan.

Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

Durata: 102 min

Rating CNC: AG

HD Online:    https://mab.to/LjELW5NoU

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate de la casieria Cinematografului Victoria

 ora 19.00 – Proiecție de film „Ouăle lui Tarzan”, regia Alexandru Solomon, preț bilet 10 lei

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea proiecție de Gală la Iași, în prezența regizorului Alexandru Solomon.

Vineri, 6 octombrie 2017, ora 19, Cinematograful Victoria Iași.

Acțiunea din producția „Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

„Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor”, declară regizorul Alexandru Solomon.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de către Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Șirli. Producători : Ada Solomon, Cedric Bonin, Pascaline Geoffroy.

„Ouăle lui Tarzan” este o producție Hi Film Productions (România), în coproducție cu Seppia (Franța) cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franța), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa și cu participarea HBO Europe.

Pagină oficială de Facebook: https://www.facebook.com/oualeluitarzan/

Secvență oficială: https://www.youtube.com/watch?v=lwY-NTtcUo0&t=9s

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro

 7 octombrie:

ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

ora 19.00 – Proiecție de film „Ouăle lui Tarzan”, regia Alexandru Solomon, preț bilet 8 lei

 8 octombrie:

ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

ora 19.00 – Proiecție de Gală „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei

„Un pas în urma serafimilor”, lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu se bucură de o proiecție de gală la Iași, în prezența echipei Daniel Sandu, regizor; Ștefan Iancu, actor în rol principal; Ștefan Mihai, actor.

Proiecția va avea loc la Cinematograful Victoria din Iași, duminică 8 octombrie 2017, ora 19.00.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro

 11 octombrie:

ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

ora 19.00 – Proiecție film „Ouăle lui Tarzan”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei

12 octombrie:

ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

ora 19.00 – Proiecție film „Ouăle lui Tarzan”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei

PROGRAM CINEMA REPUBLICA

6,7,8,11,12 octombrie:

 ora 17.30 – Proiecție de film „Breaking News”, regia Iulia Rugină, pret bilet 8 lei

„Breaking News” va avea premieră de Gală la Iași.

La proiecția de Gală de la Ateneu vă veți întâlni cu actorii Andi Vasluianu, Voica Oltean și regizoarea Iulia Rugină.

Proaspăt premiat la Festivalul de la Karlovy Vary, unde a avut premiera internațională, filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge la Iași.

Premiera Breaking News de la Iași va avea loc odată cu premiera națională, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului din Iași. Prețul unui bilet pentru premieră este de 15 lei.

Biletele pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

ora 19.30 – Proiecție de film „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 79