Ultimele ulite din zona Galata si Viticultorilor intra in lucrari de asfaltare

0
60

Primarul Mihai Chirica a semnat astazi, contractul pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a unui nou pachet de străzi. Acestea sunt situate în cartierele Copou (str. Viticultorilor), Nicolina (Aleea Tudor Neculai și str. Gloria), Moara de Vânt (str. Timpului și str. Podoleanu), Galata (str. Strugurilor, Aleea Strugurilor și Fundac Strugurilor, str. Poienilor și șos. Iași – Voinești) și Crucea Roșie (str. Semănătorului și str. Alba Iulia).

„Unele dintre aceste artere, cum e cazul străzii Viticultori, a făcut obiectul unor solicitări pe care locuitorii din zonă mi le-au transmis atât în cadrul dezbaterilor publice, cât și la audiențele acordate în ultima perioadă. În ceea ce privește Aleea Tudor Neculai, este vorba de o stradă veche, cu structură betonată, care nu a beneficiat până acum de lucrări de modernizare. Până la începerea lucrărilor, toți operatorii și furnizorii de utilități au obligația să își identifice și să își îngroape rețelele pe care le gestionează”, a declarat primarul Mihai Chirica astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectele vor fi realizate de SC Simpa Consult SRL, iar valoarea contractului este de 134.310 lei fără TVA.

În altă ordine de idei, municipalitatea a recepționat recent documentațiile proiectelor tehnice pentru lucrările de modernizare a str. Smârdan, șos. Bârnova, str. Moșu si str. Ogorului, precum și studiile de fezabilitate pentru str. I. C. Constantineanu, str. Petre Vancea și bd. Primăverii. În prezent se depun cereri de avize pentru autorizație, urmând ca, după desemnarea unor constructori, lucrările să se deruleze pe o durată cuprinsă între 9 şi 12 luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here