Ultimul concert din cariera Mariei Ciobanu va avea loc la Iasi. Ciocârlia Cântecului românesc se retrage

0
72

Maria Ciobanu, “ciocârlia cântecului popular românesc”, se retrage din activitate printr-un spectacol grandios, care va avea loc pe pe 15 martie, la Sala Polivalenta din Iasi, nu inainte de a mai sustine concerte pe 9 martie la la Craiova – Sala Polivalenta, pe 10 martie, la Ramnicu Valcea – Sala Sporturilor, pe 12 martie, la Bucuresti – Sala Palatului si pe 14 martie, la Bacau – Teatrul de Vara.

Intitulat sugestiv „Lie, Lie Ciocârlie, Rămân a voastră Marie!” evenimentul se prefigurează a avea o mare încărcătură emoțională, mai ales că va avea loc în luna dedicată mamei și femeii.

Evenimentul face parte din programul national-cultural “Arta contra Drog 2016”, un proiect initiat de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film “Dracula” si CIADO Romania, Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului, presedinte academician Constantin Balaceanu Stolnici. Prin acest program, organizatorii informeaza publicul asupra riscului consumului de droguri si ofera o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, invitand spectatorii sa consume arta.

Maria Ciobanu este un fenomen al folclorului românesc. Uimitoarele performanțe vocale ale artistei au fost recunoscute de la începutul carierei, aducându-i în scurt timp de la debut supranumele de “ciocârlia cîntecului popular românesc”. Cântecul care i-a adus nemurirea în inimile românilor, “Lie, ciocârlie”, exprimă pe deplin harul aproape nepământean al artistei. Maria Ciobanu este reper si simbol in cultura românească, cu o carieră strălucită de peste 60 de ani, fiind distinsă cu prestigioase premii și distincții, între care Crucea națională Serviciul Credincios și având gradul de ambasador al României la ONU.

Moștenirea artistică pe care Maria Ciobanu o lasă neamului românesc este sporită de cei trei copii ai domniei sale, artiști de excepție ai scenei românești și internaționale: renumita soprană Leontina Văduva, adulată pe cele mai mari scene din lume; Camelia Ciobanu, artistă stabilită în SUA și Ionuț Dolănescu, copilul minune al celui mai celebru și iubit cuplu din toată istoria muzicală a românilor. Cu ocazia spectacolului de retragere, Maria Ciobanu va cânta împreună cu copiii domniei sale: Leontina Văduva, Camelia Ciobanu, Doinița și Ionuț Dolănescu. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de artiști valoroși, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra „Doina Basarabiei”, conducător artistic şi orchestrator Valeriu Caşcaval, un maestru al ţambalului.

Biletele pentru concerte se găsesc la Sala Palatului şi online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, iabilet.ro, blt.ro, myticket.ro, eventim.ro, salapalatului.ro. În funcţie de categorie, biletele pot fi achiziţionate la preţurile de: 200 de lei – categoria VIP, 150 de lei – categoria I, 100 de lei – categoria a II-a, 60 de lei – categoria a III-a. Toate spectacolele incep la ora 19.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here