Umilii complici ai marelui plagiator! Universitarii de la Iasi care fac afaceri cu statul, si-au angajat neamurile pe sub mana si fac scut in jurul plagiatorului Campeanu

0
88

Sustinerea de catre universitarii ieseni a plagiatorului Sorin Campeanu, al acestui bulibasa agramat al educatiei romanesti, nu se rezuma doar la scrisori de apreciere, ci si la afisari publice alaturi de acest paria al spatiului public. Recent, acest individ, fara nicio calitate declarata in zona invatamantului romanesc, a fost invitatul special al conducerii Universitatii de Stiintele Vietii (USV) Iasi, taind cot la cot cu iubitorii de plagiatori de la USV Iasi, panglica de inaugurare a unei investitii cu cantec.

Dar sa vedem cine sunt sustinatorii de la Iasi ai plagiatorului Sorin Campeanu.

Afaceri cu statul, salarii cumulate de zeci de mii de euro si linie deschisa pentru nepotisme
Activistul Valeriu Nicolae a făcut profilul a zece dintre rectorii care i-au luat apărarea ministrului demisionar al educației, după publicarea acuzațiilor de plagiat. Printre cei mai entuziaști rectori care au pus la cale publicarea scrisorIi de susținere a lui Sorin Campeanu, după demisia din Guvern în urma dezvăluirilor de plagiat, doi sunt din Iasi, respectiv Gerard Jitareanu, rectorul USV Iasi si Viorel Scripcaru, rectorul UMF Iasi.
Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Știinţele Vietii din Iași, a încasat anul trecut suma 432.010 lei de la stat. Sotia acestuia, care ii este subalterna, a incasat anul trecut o leafa de 134.307 lei. Lunar, familia Jitareanu primeste aproximativ 10.000 euro de la stat. Rectorul USV Iași Gerard Jităreanu este un umil aparator al intereselor lui Campeanu, dupa ce acesta din urma l-a fost numit președinte al consorțiului universitatilor de profil din Romania.
Fiul domnului Jităreanu a plagiat în teza de doctorat susținută la universitatea unde tatăl era rector și acum este șef de lucrări la facultatea condusă de tatăl domniei sale. Nora este și ea asistentă universitară. Domnul Jităreanu junior a fost acționar până de foarte curând la o firmă cu un succes senzațional la contracte cu statul și cu un profit de aproape un milion de euro anul trecut. Un alt rector care face suct n jurul lui Sorin Campeanu este Viorel Scripcariu, rector la „Medicină” în Iași și cel care a scris comunicatul slinos de acum o săptămână. Primește 348.560 de lei, din două salarii de la stat. Soția, medic primar la DSP Iași, a încasat anul trecut 180.054 de lei. Adică, cei doi primesc net aproximativ 9.000 de euro pe lună. De curând și-a deschis omul și business, că în timpul liber mai face și el un ban. Fiul i-a fost student, iar afacerea este cu nora, și ea tot medic.
Deci din cei zece rectori analizați, șase au soțiile plătite de universitățile unde ei sunt rectori. Opt dintre ei au și afaceri pe lângă, deși sunt incredibil de bine plătiți de stat. Nu numai asta, dar jumătate au afaceri cu statul. Media câștigului net pe familie depășește 10.000 de euro pe lună”
, sustine Valeriu Nicolae.

Alocari bugetare doar pentru prietenii lui Campeanu. Din 5 proiecte finantate, 2 au fost ale USV Iasi
In luna august a acestui an, rectificarea bugetară de la Educație s-a facut între prietenii lui Sorin Cîmpeanu. De alocari noi pentru proiecte au beneficiat doar 3 universități printre care si USAMV Iași care a preluat președinția universităților agronomice.
Doar cinci proiecte noi au primit bani la rectificarea bugetară, din partea Ministerului Educației, dintre care doua ale USV Iasi.
Concret, au fost introduse în Bugetul Ministerului Educației 2 proiecte:
-„Construire Centru de valorificare economică a microproducției agricole și veterinare” din cadrul Universității pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu credite de angajament, respectiv credite bugetare în sumă de 75 mii lei, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate pe anul 2022;
-„Construire Linie de vinificație și depozit de fructe” din cadrul Universității pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu credite de angajament, respectiv credite bugetare în sumă de 330 mii lei, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate pe anul 2022.
Total pentru ambele proiecte USVI: 405.000 lei
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here