„Un american în Paris”, musicalul de pe Broadway, în premieră la Cinema Ateneu

0
62

Pe 16 mai 2018 simțim cu adevărat ritmul muzicii, la Un american în Paris, musicalul distins cu 4 premii Tony, care vine de la West End din Londra, la Cinema Ateneu, în Iași.

Laora 20.00, sala se va umple de fiorii celor doi tineri îndrăgostiți, un soldat american și o frumoasă pariziancă, aflați în orașul luminilor, în anul 1945. Un american în Paris promite să fie un musical plin de frumusețe și artă. Coregraful Christopher Wheeldon coordonează o remarcabilă echipă de cântăreți, actori și dansatori care reușesc să transmită magia și romantismul Parisului cu armonia perfectă a cântecelor nemuritoare ale lui George și Ira GershwinAceastă moștenirea magnifică care a apărut odată cu compoziția lui George Gershwin în 1928 și a continuat cu filmul cinematografic din anii 1950 a inspirat o generație de artiști și audiențe și continuă să inspire această reînnoire a zilelor noastre.

Un american în Paris este considerat unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film. Este un musical, o comedie, dar mai ales o poveste de dragoste care se întâmplă pe străzile Parisului, după cel de-al doilea război mondial.

Jerry Mulligan este un soldat american care se străduiește să aibă succes ca pictor într-un oraș plin de speranță, iubire și posibilități. După o întâlnire neașteptată cu o tânără frumoasă dansatoare pe nume Lise, străzile din Paris devin martor a unei romanțe senzuale și moderne în care arta, prietenia și iubirea se completează reciproc, lăsând în urmă războiul.

Cu un record de 28 de recenzii de cinci stele de la critici, musicalul a fost apreciat de presa din lumea întreagă:

 „Este un musical adevărat, magic” The Stage

„O versiune răpitoare a musicalului de la Hollywood” The Guardian

„Mult dans, o poveste de iubire, un gershwin glorios” The Sunday Times

„Răsfață-te cu acest minunat musical”  LBC Radio

 

Nume:Un american în Paris – PREMIERĂ

Gen: musical, romantic

Data: 16 mai 2018

Ora: 20.00

Durata: 113 minute

Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=RpcbUdR2h5Q

Preţ bilet: 20 de lei

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here