Un an jumate de asfaltari printre morminte la Cimitirul Sfanta Treime din Iasi

0
67

Cimitirul Sfânta Treime, unul dintre cele mai mari cimitire din Iași, va intra într-un amplu proces de refacere a căilor de acces la morminte. Indicatorii tehnico – economici și devizul general al investiției „Reabilitare Cimitir Sfânta Treime” vor fi analizați de către consilierii locali în ședința ordinară de marți, 31 august.
Lucrările de reabilitare vor viza aleile cimitirului, valoarea acestora fiind estimată la circa 2 milioane de lei, cu TVA. Concret, va fi refăcut un procent de 30% din suprafața aleilor, reprezentând 7.342 de metri pătrați, acolo unde acestea se prezintă într-o stare precară, accesul la morminte sau deplasarea mijloacelor de intervenție în caz de urgență fiind deseori îngreunate. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni.
În luna februarie a anului trecut municipalitatea a finalizat o procedură de achiziție publică a serviciilor de proiectare a lucrărilor de reabilitare. Licitația a atras trei oferte, iar în urma evaluării tehnice și financiare contractul a fost semnat cu SC Trust AVB SRL, contra unei sume de 45.000 lei, fără TVA (53.500 lei, cu TVA).

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here