Un barbat din Iasi a primit la Posta un colet cu 1,5 kilograme de droguri din Taiwan

0
49

Procurorii DIICOT au retinut la Iasi un barbat acuzat ca a introdus in Romania, folosind un colet expediat din Taiwan, aproximativ 1,5 kg de DMT (N, N-dimethyltryptamine), o substanta cu efect psihoactiv.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Adrian Romica Baltariu a fost retinut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Iasi a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile, informeaza Agerpres.

Procurorii sustin ca, in cursul lunii ianuarie 2015, Adrian Romica Baltariu a luat decizia de a introduce in mod ilegal in Romania o cantitate de droguri de mare risc, in acest sens solicitandu-i suspectului A.C.A. sa-i comande de pe site-ul eBay.com cantitatea de 2.800 g Acacia Confuza Inter Root Bark Powder, Taiwan.

La data de 10 martie 2015, la un oficiu postal din judetul Iasi, a ajuns un colet avand greutatea de 1,5 kg expediat din Taiwan, in interiorul careia se gaseau doua pungi de plastic de culoare argintie fiecare a cate 700 grame avand eticheta autoadeziva cu inscriptia mentiunea “Formosa (ACRB) Tannin Powder Net Wt: 700 gr. Product of Taiwan”, cu 1.410,00 grame pulbere care contine DMT (N, N-dimethyltryptamine), coletul fiind expediat pe numele suspectului A.C.A.

Pe 27 mai, procurorii DIICOT l-au prins pe Adrian Romica Baltariu in timp ce primea coletul cu droguri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 71