Un comisar european va anunta amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi

0
70

Locul unde va fi construit viitorul Spital Regional de Urgenţă, cu fonduri europene nerambursabile, va fi anunţat de Comisarul European, Corina Creţu, care va efectua o vizită oficială la Iaşi pe data de 30 septembrie.

Unul dintre cele mai importante subiecte pe care l-am abordat în pregătirea vizitei Comisarului European este cel legat de Spitalul Regional de Urgenţă. Doamna Corina Creţu va anunţa amplasamentul final, decizia fiind luată după analiza tehnică a tuturor locaţiilor propuse până acum”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul Iaşului mulţumeşte public Ministerului Sănătăţii şi Comisarului European Corina Creţu pentru implicarea în realizarea acestui obiectiv, spre deosebire de alţi lideri politici care preferă doar să arunce fumigene şi să producă multă confuzie pe acest subiect.

Personal, sunt consternat să aud că liderul naţional al unui partid, doamna Alina Gorghiu, se exprimă ca un amator pe un subiect despre care nu ştie nimic. Nici măcar nu a avut decenţa să citească presa locală. Îi spunem noi doamnei Gorghiu că cele trei spitale regionale, de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova fac parte din acordul semnat cu Uniunea Europeană în vara anului 2015, iar demararea lucrărilor la cele trei şantiere se va face simultan. Deocamdată, nu a fost anunţat oficial niciun amplasament, în niciunul dintre cele trei oraşe. Dacă tot vorbeşte în necunoştinţă de cauză, îi cer personal doamnei Gorghiu să vorbească măcar cu respect despre Iaşi şi despre proiectele Iaşului”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here