Un consultant artistic al Teatrului German din Timișoara caută adresa de email a lui Molière

0
65

Un consultant artistic al Teatrului German din Timișoara ar fi căutat adresa de email a scriitorului și poetului francez Molière, pentru a discuta cu acesta despre drepturile de autor, întâmplarea fiind relatată pe Facebook de către Ion Ardeal Ieremia, secretat de stat în Ministerul Culturii.

Elisa Covaci, consultant artistic al Teatrului German din Timișoara ar fi căutat adresa de email a lui Molière, potrivit secretarului de stat în Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia, relatează Mediafax.

El susține într-o postare pe pagina sa de Facebook că Elisa Covaci ar fi cerut adresa de email a scriitorului pentru a discuta despre drepturile de autor și pune la îndoială modul în care aceasta a fost angajată pe postul de consultant artistic

„Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizați un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii!!! distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci, consultant artistic (Dumnezeule Mare!!!) acolo, cerea adresa de mail a lui <Molier> pentru o corespondență pe tema dreptului de autor… sau, ma rog, dați-i-o dumneavoastră, dacă o aveți!”, a arătat Ion Ardeal Ieremia în postarea sa de pe Facebook.

Ion Ardeal Ieremia a declarat, cpentru Mediafax, că prima dată a auzit despre existența acestui consultant artistic când i-a fost relatată această întâmplare.

„Eu sunt om de teatru, lucrez de 20 de ani în clădirea respectivă, nu am auzit-o niciodată, nu am văzut-o niciodată, nu știu cine e. A apărut de nicăieri pe funcția de consultant artistic, ceea ce presupune că excelezi în consultanță artistică, ești supracalificat, la mintea mea. Conform fișei postului ești cineva care îl consiliezi pe director, pe managerul instituției să ia cea mai bună decizie din punct de vedere cultural”, a declarat Ion Ardeal Ieremia.

Potrivit acestuia, Elisa Covaci ar fi fost angajată acum câteva luni.

„Problema nu e când a fost angajată, ci cum a fost angajată, doar în baza unui concurs, cine a fost comisia? Comisia a fost probabil formată din oameni din teatrul respectiv, oameni cu experiență în teatru, cred, teoretic”, a explicat Ion Ardeal Ieremia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here