Un director al Trezoreriei Iasi a prins pestele cel mare. Conflict de interese si escrocherii cu spatii, marca Fedorciuc

0
70

Vanatorii de chilipiruri imobiliare dau lovitura dupa lovitura cu spatii publice in centrul Iasului. Un caz elocvent este cel al unui angajat al Fiscului, Alin Fedorciuc, care isi extinde afacerile in centrul Iasului, prin cumpararea directa a unui spatiu situat pe b-dul Stefan cel Mare. Potrivit proiectului de hotarare ce urmeaza a fi aprobat si de consilierii locali, in sedinta de maine, executivul Primariei Iasi aproba vânzarea terenului în suprafată de 10 mp situat in Iaşi, Bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 4, alăturat spatiului comercial cu aceeasi adresa, la un pret de nimic

Prin HCL nr. 47/31.01.2006 s-a aprobat concesionarea directă catre Fedorciuc Elena a terenului în suprafaţă de 10 mp, situat în Iaşi, Bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 4, alăturat spatiului comercial, proprietate privata a acesteia. Ulterior spatiul comercial a fost vandut de Fedorciuc Elena, prin contractul de vanzare-cumparare autentificat cu nr. 4241/08.11.2006, catre Fedorciuc Alin. Acestuia i-au fost cesionate prin incheierea de completare autentificata in data de 08.12.2006 la contractul de vanzare-cumparare cu nr. 4241/2006, contractul de concesiune inregistrat cu nr. 25/16.03.2006 iar prin contractul de cesiune  autentificat cu nr. 2256/04.05.2010 i-au fost cedate drepturile rezultate din Autorizatia de construire nr. 361/20.04.2006 si Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor nr. 262/31.05.2007. În baza autorizaţiei de construire, pe acest teren  concesionarul a edificat o constructie, extensie, cu destinatie scara acces la spatiul aflat in proprietatea sa. Durata concesionării este de 10 ani, valoarea redevenţei fiind de 300 euro/an. Perioada de concesionare expira la data de 16.03.2016.

Prin adresa nr. 103681/06.11.2015, Fedorciuc Alin, solicită cumpărarea terenului concesionat, aferent construcţiei (extensiei – scara acces) edificate iar Primaria stabileste un preţ de 397,17 euro/mp, respectiv de …3.972 euro pentru întreaga suprafaţă de 10 mp, echivalentul a 17.668 lei.

De numele lui Alin Fedorciuc mai sunt legate si alte licitatii cu cantec. Astfel, la una dintre licitatiile organizate de Directia Generala de Finante, a fost vandut un imobil detinut de Romcon Invest SRL, firmei Smart Travel, societate la care actionari sunt sotii Simona si Alin Fedorciuc, nimeni altul decat angajatul Fiscului. Cladirea de 258 metri patrati situata in Podul de Piatra a fost cedata pentru pretul de 142.000 lei, adica 31.600 euro, suma cu care se poate achizitiona un apartament de o camera in centrul orasului sau unul de doua camere la periferie.

“Executarile silite efectuate de catre Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi reprezinta securea deasupra capului pentru datornici, dar motiv de bucurie pentru salariatii institutiei, “vanatori” de chilipiruri. O societatea din Iasi a ajuns sa-si piarda sediul si terenul situat pe strada Gospodari numarul 1 din cauza datoriilor acumulate la bugetul de stat. Neputand achita darile catre stat Fiscul nu a intarziat sa execute silit bunurile pe care societatea le avea in proprietate. Daca la primele trei licitatii nu s-au gasit cumparatori, la cea de-a patra incercare de valorificare a bunurilor, acestea au fost adjudecate de catre o firma de turism. Cel care detine firma de turism impreuna cu sotia sa, este un angajat al DGFPJ iasi, consilier la Inspectie Fiscala”, titra Ziarul de Iasi in anul 2012.

Romcon Invest SRL a acumulat la bugetul de stat, datorii de 438.000 de lei potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). In consecinta, DGFPJ Iasi a recurs la masurile de executare silita punand sechestru pe o constructie industriala si edilitara cu suprafata utila de 258 metri patrati, compusa dintr-un atelier, spatii amenajate pentru birouri, camere simple, grupuri sanitare, bucatarie, terase si balcoane. De asemenea, Fiscul a incercat sa valorifice si doua terenuri in suprafata de 49,63 mp, respectiv 27,45 mp, toate cele trei bunuri imobile fiind vandute la pachet. Pentru ca la prima licitatie nu s-a prezentat niciun cumparator, pretul bunurilor Romcon Invest a inceput sa scada, astfel ca la cea de-a patra incercare de vanzare a imobilelor, care a avut loc la finele lunii trecute, pretul a ajuns la 114.570 de lei, cu 50% mai mic fata de cat au fost evaluate, o scadere de pret mai mare de atat nefiind permisa. Practic, cei de la Finante au vandut o cladire in centrul orasului la un pret de nimic, unui individ care era inspector al Finante. Alin Fedorciuc, care nu si-a mai actualizat declaratia de avere in ultimii ani, a fost numit pe perioada determinata, in cursul anului trecut, director regional al Trezoreriei Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 − 45 =