Un europarlamentar USR i-a făcut plângere lui Mihai Chirica la Curtea de Conturi, pentru folosirea funcției și a resurselor Primăriei Iași în folos personal

0
124

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe i-a făcut plângere la Curtea de Conturi primarului Mihai Chirica, pe care îl acuză că a folosit resursele Primăriei Iași în „folos personal” pentru actiuni penale impotriva jurnalistilor.
Am înștiințat Curtea de Conturi că primarul se folosește de funcția sa și de resursele Primăriei Iași în folos personal. Chirica s-a gândit c-ar fi bine să intimideze jurnaliștii dându-i în judecată în calitate oficială. A făcut acţiune înregistrată la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei Iași, iar plângerea sa citează calitatea oficială de primar. Surpriză – e ILEGAL!”, a scris Vlad Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.
Europarlamentarul se intreaba retoric dacă taxa de timbru pentru înaintarea acţiunii în instanţă a fost achitată din bani publici și dacă onorariul avocaților este suportat din bugetul Primăriei Iași.
„Curtea de Conturi va verifica toate aceste aspecte și poate primarul Chirica mai adaugă un dosar penal la colecția personală, care este impresionantă, chiar și pentru un primar PSD-PNL. Primăria are obligația să furnizeze toate documentele acestei spețe Curții de Conturi, iar Curtea este obligată să sesizeze Parchetul când constată încălcarea legislației.Partea bună e că acțiunea de intimidare a presei poate fi respinsă din fașă, fără a mai intra pe fondul cauzei, pentru lipsa calității procesuale active a Municipiului Iaşi, prin primar și Primărie”, a conchis Vlad Gheorghe.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here