Un interlop preia saptamanalul 7Est. Itele din spatele celei mai mare scandal media al anului

1
104

Saptamanalul 7Est va avea, din aceasta luna, un nou actionariat. Editorul saptamanalului iesean, Gabriel Gachi, si-a anuntat retragerea din aceasta afacere media, dupa ce Bogdan Cihodaru, cel care detine de drept 7Est, si-a anuntat intentia de a-l gestiona dupa bunul plac, alaturi de nimeni altul decat interlopul Manuel Onofrei, patronul Amo Press, si “locotenentul” sau, sacalul de presa, Rares Neamtu. Intentia lui Cihodaru, in spatele careia se vehiculeaza faptul ca s-ar afla chiar primarul Mihai Chirica, care doreste sa aiba spatele acoperit in tot trustul detinut de Cihodaru,  nu a fost primita prea bine de Gachi, cel care in anul 2013 a preluat un produs fara prea mare priza pe piata, si a reusit sa-l aduca in topul gazetelor specializate pe anchete, fapt pentru care si-a anuntat retragerea.

Acesta nu va pleca singur de la 7Est, ci insotit de toata echipa redactionala, respectiv Iulian Mofteescu, Cristi Zavastin, Ciprian Boaru, Catalina Macovei (Cocolos) si Emanoil Arhip. Aceasta echipa ar urma sa se regaseasca in caseta redactionala a unui nou saptamanal ce va aparea pe piata media locala in aceasta toamna. In ce priveste cotidianul 7Est, acesta va ramane total descoperit pe partea editoriala, noul actionariat fiind deja in cautarea de “tinere talente”. Curios este faptul ca de ceva vreme, in mediul online (facebook) au aparut cateva grupuri ce poarta numele 7Est, grupuri detinute de familia Asimionesei, despre care se spune, in anumite medii, ca nu ar fi tocmai straina si indiferenta la ce se intampla cu saptamanalul 7Est. Sa nu uitam ca Rares Neamtu a fost multi ani director economic la Ziua de Iasi condusa de Florin Asimionesei, iar apoi director al cotidianului “Flacara Iasului”, un satelit cuminte al cotidianului de santaj din Sararie, calitate din care a reusit sa ingroape un dosar de lovire si alte violente care il avea ca protagonist pe interlopul Manuel Onofrei (de unde si fratia corbilor) care, impreuna cu alti 9 interlopi a agresat, in haita, un reporter de la “Flacara Iasului”, in decembrie 2006.

Radu SEICARU

1 COMMENT

  1. 1. 7EST a fost o franciza preluata de Gabriel Gachi in august 2013, Bogdan Cihodaru neavand nicio legatura cu buna functionare a acestui produs de la acea data pana in ziua de astazi.
    2. Contractul este in vigoare pana in 2020, dar Bogdan Cihodaru incearca sa schimbe regulile jocului din mers, iar eu, nefiind o persoana litigioasa, nedorind sa-mi consum energia si timpul in lupte surde purtate in tribunale, am denuntat de comun acord acest contract. Echipa care a realizat 7EST ramane aceeasi si la noua publicatie, autonoma si independenta, scrisa ca si pana acum de oameni care au vrut sa fie liberi.
    3. Salariile mentionate sunt scoase din burta, neavand nicio legatura cu realitatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here